Cum alegi animalul de companie potrivit pentru tine

Dezvoltare Personala

Știm cu toții că a avea un animal de companie implică multe responsabilități, dar în ce măsură știm care sunt și le luăm în considerare atunci când alegem animalul de companie pentru familia noastra? A avea un animal in grija noastră nu este o alegere usoara deoarece, din momentul în care il adopți, viața lui depinde de tine.

Nu toate animalele au nevoie de aceeasi grija, nu toti oamenii au acelasi stil de viata si indeplinesc conditiile necesare pentru a avea un animal de companie.

Asa ca daca te gandesti la adoptarea unui animal si nu stii care este cel mai mult potrivit pentru tine, citeste aceste sfaturi.De ce vrei să ai un animal de companie?

Primul sfat pentru a alege un animal de companie este să te gândesti la motivul pentru care aveți un animal de companie. Dacă răspunsul este faptului că este la modă, ca este ceea ce face toată lumea sau pentru că copilul tău iti cere in mod repetat un catel, este mai bine să nu te grăbești sa iei acasa un animal.

Gandeste-te că un animal de companie nu este o jucărie și copilul se poate plictisi să aibă grijă de el. Unele animale, cum ar fi pisicile sau cainii, pot trăi cu tine între 10 și 20 de ani, deci nu poți să-l consideri ceva temporar. Ideal este să reflectezi asupra faptului că vrei cu adevărat să ai un animal de companie și să te gândești la cel care se potrivește cel mai bine stilului tău de viață.

Ai suficient timp?

O altă modalitate de a alege un animal de companie este să fii conștient de timpul pe care trebuie să-l dedici și de orele implicate în îngrijirea lui. Nu ai nevoie de același timp pentru a avea grijă de un câine ca de o pisică, de exemplu, deoarece primul va avea nevoie de mai multe ore din timpul tau pentru a-l hrani, a fi acolo, pentru el, pentru a merge și a avea suficientă activitate fizică zilnică în funcție de nevoile sale. Spre deosebire de acestia, pisicile sunt mult mai independente și, pe lângă faptul că nu trebuie să meargă pe stradă, poate sta singură acasă în timp ce mergi la muncă. Prin urmare, este important să măsori exact timpul disponibil pentru a alege un animal de companie.

Citeste si Efectele terapeutine ale unui animal de companie!

Fii conștient de spațiul disponibil.

Nu toate animalele de companie au nevoie de același spațiu pentru a trăi, deci înainte de a alege un animal de companie, asigura-te că locul în care locuiesti este adecvat pentru acel animal. Dacă locuiesti într-un apartament mic și iti doresti un animal, poti alege o pasare sau o rozătoare, cum ar fi porci de guineea, iepure și șinșila. Este important să existe un spațiu pentru a pune cuștile lor. Dar dacă, dimpotrivă preferi un câine sau o pisică, ar trebui să te gândesti la dimensiunea lor și de nevoile lor fizice. Dacă ai un câine mare, de exemplu, va trebui să trăiască într-un spațiu mare, cu grădină, dacă este posibil, sau să poata să iasa afară și sa se joace în aer liber. Un caine poate avea nevoie de antiiinflamatoare si ingrijiri speciale si acasa, nu doar la veterinar. Ține cont de bugetul tau

O altă modalitate de a alege un animal de companie este să ții cont de bugetul pe care îl ai. Vizite cu animalul de companie la veterinar, ori de câte ori aveți nevoie, sa ii faci deparazitarea, hrana pentru animale, curatenie si ingrijire, un pat pentru a dormi sau o cușcă în cazul în care să trăiască, să cumpere jucării … sunt toate lucrurile care implică cheltuieli și trebuie să te asiguri că ii ai.
Mai mult decât atât, trebuie să iei în considerare si urgențe medicale neașteptate sau daune produse in casa. 🙂

Gândește-te la vacanțe

Te-ai gândit deja la cine îți vei lăsa animalul de companie dacă nu ești acasă sau pleci în vacanță? Aceasta este una dintre întrebările pe care puțini oameni si le pun atunci când aleg un animal de companie și este foarte important să știi răspunsul, pentru că nu toată lumea are cu cineva să-și lase animalul de companie.

Dacă rudele, prietenii sau vecinii tai sunt dispuși să aibă grijă de animalul tau de companie atunci când nu esti acasa, felicitari! pentru că ești norocos. Daca un caine poate merge cu tine in vacanta, o pisica, o pasare sau o rozatoare ….nu. Asadar, ia in calcul si acest aspect!Alege în funcție de personalitatea și stilul tau de viață

Dacă nu esti o persoană responsabilă, uituca sau pur și simplu leneșă, este mai bine să nu adopți nici un animal de companie. Cu toate acestea, dacă vrei sa ai un tovarăș de viață credincios și dedicat, ideal este să adopti un câine ca un animal de companie, deoarece acest lucru va aduce Securitate casei și multa dragoste tie. Pentru cei care sunt mai independenți, dar doresc să aibă un animal de companie, cea mai bună alegere va o pisică. Iar pentru cei cărora le plac lucrurile diferite sau ciudate, cea mai bună opțiune sunt animalele exotice, cum ar fi aricii sau iguanele.

Deci, ce animal crezi ca ti se potriveste?