8 Moduri prin care să câștigi bani ca Nomad Digital

Educatie Financiara

Nomad Digital – un termen la modă, un stil de viață care atrage tot mai mulți tineri și nu numai, persoane dornice să-și trăiască viața în diferite locuri din lume, să poată călători oriunde, și în același timp să își câștige existența lucrând online.

Practic nu ai nevoie de multe – un laptop și o conexiune bună la internet, voința pentru a nu te lasă distras și a putea respectă termenele, un card cu care să îți faci plățile sau să îți incasezi veniturile, și să găsești ceva la care te pricepi și pentru care să fi plătit.

8 idei de activități prin care poți câștiga bani ca nomad digital:

1. Închirierea casei sau a mașinii.

Dacă ești proprietar îți poți închiria locuința, atât în mod clasic – pe termen lung- cât și în sistem pe termen scurt cu ajutorul unor platforme arhicunoscute Airbnb sau Booking. La fel poți face și cu mașina, dacă te relochezi departe și nu o iei cu tine.

2. Translator.

Dacă stăpânești foarte bine mai multe limbi de circulație internațională, îți poți oferi serviiciile online companiilor, agențiilor de traducere, dar poți găsi diverse colaborări și în zonă în care te-ai mutat (afaceri locale, școli, meditații private) .3. Affiliate Marketing.

Dacă îți place să scrii și ai un blog sau un site, îți poți monetiza foarte bine pasiunea vânzând publicitate, sau promovând anumite produse pentru care încasați un comision atunci când acestea se vând, sau prin sistemul Adsense de la Google.

4. Îți vinzi serviciile online.

Fie că ești designer, coach, psiholog, contabil, medic, consultant sau avocat, poți câștiga foarte bine bani vânzându-ți serviciile online. Te poți înscrie pe o platformă de freelanceri unde companii interesate de serviciile tale te pot contracta.

5. Social media manager.

Ești tot timpul online și îți place să postezi pe rețelele de socializare? Poți transformă asta în bani dacă preiei contul unei firme și te ocupi de tot ce înseamnă prezența acesteia pe rețele de socializare ( Facebook, Instagram Pinterest, Linkedin..)

6. Cursuri online.

Ești un profesionist în domeniul tău de activitate și crezi că îi poți învață și pe alții? Crearea unui curs online este o metodă excelentă de a obține un venit pasiv de oriunde ai locui. Poți face un curs de comunicare, finanțe personale, public speaking, programare, marketing, apoi îl încarci pe o platformă de învățare online gen Coursera sau Udemy, de unde primești un procent din vânzările efectuate.

7. Programator.

Este o muncă înalt calificată, care însă nu necesită o mulțime de echipamente, și pe care o poți învață din diverse cursuri și tutoriale online. Odată ce ai dobândit cunoștințele îți poți oferi serviciile atât pe diverse platforme de freelanceri cât și companiilor în mod direct. Important este să fi orientat către detalii, meticulous, și să respecți termenele.

8. Fotograf.

Ai nevoie de un apărat foto performant, accesorii și cunoștințe de editare. Apoi te specializezi pe un anumit tip de fotografie ( de eveniment, portret, de produs, documentar..) și clienții nu vor întârzia să apăra. Îți poți încărca pozele pe site-urile gen Dreamstime sau Getty Images, de unde primești un procent din vânzări.

Suntem convinși că astea sunt o mică parte din posibilitățile de a câștiga bani fiind un nomad digital, care a ales să își trăiască viață în libertate și în concordanță cu nevoile de moment.

 

1 thought on “8 Moduri prin care să câștigi bani ca Nomad Digital

  1. Foarte bun articolul! Fie ca e vorba de completarea veniturilor, fie de sursa principala de venit ideea care mi-a ramas ar fi ca este genul de activitate care reclama resurse limitate pe fondul unei oarecare libertati de deplasare (nomad).
    Cred ca mai ales cei tineri ar trebui sa citeasca acest articol!

Comments are closed.