10 Regulile de comportament pe Facebook

Relatii

Vremurile s-au schimbat, si odata cu ele, si comportamentul nostru. Inainte de social media, eram ingrijorati de modul cum ne comportam la o intalnire de afaceri sau la o cina in doi, insa acum suntem la fel de ingrijorati de eticheta comportamentului pe retelele de socializare.

Daca te intrebi “Cate selfie-uri sunt prea multe selfie-uri?” ,citeste aceste recomandari de bune practici pe Facebook. Ce sa faci si sa nu faci pentru a avea o imagine buna in mediul virtual.

10  reguli de aur ale comportamentului pe Facebook:

1.Nu posta fotografii compromitatoare cu tine. In aceasta categorie se incadreaza fotografiile cu prea putine haine, fotografiile din toiul petrecerilor cand chiar nu iti mai pasa sau fotografii cu alcool. Daca vreuna scapa de cenzura, roaga-l pe cel care a postat-o sa o dea jos, sau cel putin dezeticheteaza-te.

Curs online – Prima Impresie Conteaza!

2.Nu trimite cereri de prietenie decat oamenilor pe care i-ai intalnit cu adevarat sau despre care ai cateva informatii si ai vrea sa dezvolti ulterior relatii de business sau de prietenie. Este recomandat sa-ti pastrezi lista de prieteni limitata la oameni cunoscuti ca sa-ti aperi intimitatea. De asemenea, ignora diversii necunoscuti care vor sa-ti devina prieteni virtuali.

3.Autocenzureaza-te. Posteaza undate-uri relevante despre viata ta sau despre lucruri de actualitate, si lasa deoparte betia de sambata trecuta. In ziua de azi, companiile au inceput sa verifice potentialii candidati pe social media, si nu vrei sa oferi motive pentru care sa nu fii angajat.

4.Nu porni certuri pe Facebook. Nu face postari menite sa “intepe” pe cineva, ci rezolva-ti neintelegerile vorbind fata in fata.

5.Posteaza un minimum de selfie-uri. Prea multe astfel de fotografii lasa impresia de vanitate si nimeni nu vrea sa-ti vada zilnic chipul pe Facebook.6.Ai grija ce postezi pe peretele altora. Acesta este un loc public, asa ca nu face postari prea personale.

7.Fii consecvent. Daca iti mentii postarile in acelasi ton si ramai fidel personalitatii tale, sansele sunt mai mari ca ceilalti sa interactioneze si sa-ti “placa” update-urile.

8.Raspunde la comentarii si mesaje. Este nepoliticos sa ignori oamenii, frumos este sa le raspunzi intr-un interval de 24 de ore.

9.Nu posta fotografii de cuplu, mult prea intime. Poate ca aveti o relatie de cuplu minunata, dar nimeni nu vrea sa vada o mie de poze cu voi mancand impreuna, plimbandu-va impreuna, sarutandu-va sau imbratisandu-va in pat.

10.Las-o mai usor cu invitatiile pentru diverse aplicatii. Chiar daca un sfert dintre utilizatorii Facebook se joaca in aceasta platforma, nu iti umple prietenii de invitatii pentru jocuri doar ca sa-ti poti cumpara inca un porc pentru ferma ta virtuala.

BONUS: Poarta-te in acelasi mod si cu acelasi respect cu care ai face-o in viata reala. Cand nu stii ce sa faci intr-o situatie, comporta-te in acelasi mod in care ai face-o in lumea reala.

Tie ce comportament iti displace cel mai mult pe Facebook?

Citeste si Viata ta sociala nu este social media!

Daca ti-a placut articolul da-l mai departe si aboneaza-te la newsletter pentru primi noutatile saptamanale de la noi.  [mc4wp_form id=”3273″]