retelele sociale si relatiile interumane

Viata ta sociala nu este social media

Relatii

retelele sociale si relatiile interumane

Angoasele provocate de mediile sociale cresc frecvent. Asa cum afacerile si brandurile folosesc mediile sociale pentru a interactiona cu publicul targetat si pentru a monitoriza interesul consumatorului, oamenii folosesc mediile sociale pentru a masura ceea ce prietenii si cunostintele simt in legatura cu ei. Like-urile pot fi interpretate ca si aprobari. Daca nu dai like, inseamna ca nu esti interesat. De asemenea, sa nu te implici poate fi interpretat drept ignoranta. Din moment ce interpretarile sunt foarte subiective, in multe exemple, acest lucru duce la cel mai rau scenariu. Ruperea perceptiilor de viata reala.

Mediile sociale au facut multe aspecte ale relatiilor interpersonale mai accesibile. Urmarind posturi ale prietenilor, te simti mai aproape de ei, in timp ce ubicuitatea mediilor sociale poate sa usureze procesul de cunoastere fata de mediile traditionale. Dar mediile sociale alimenteaza totodata sentimentul de izolare si de pierdere a increderii de sine. Un studiu realizat in 2012 a descoperit ca, oamenii, cu cat petrec mai mult timp pe Facebook, cu atat mai mult ajung la concluzia ca ceilalti sunt mai fericiti si au vieti mai bune.


Poti masura această indoiala prin interactiunile sociale. Acest lucru te face sa te intorci la site-uri precum Facebook sau Twitter: captarea atentiei este un fel de premiu, de recunoastere. Sa depinzi de aprobarile unora si altora in mediile sociale, genereaza sentimente precum inadaptare, iritare si anxietate.

Desigur, este normal sa te simti iritat cand un prieten da like altora, dar tie nu. Si este de inteles sa simti putina gelozie cand vezi doi prieteni care se distrează la un concert, in timp ce tu stai acasa si te uiti la seriale, stiind ca au facut planuri fara sa te includa si pe tine.

Dar este important sa iti amintesti ca oricat de departe poate merge o prietenie, mediile sociale sunt superificale.Este nerealist si periculos sa presupui ca stii cum se simte cineva in legatura cu tine, bazandu-te pe reactiile lor virtuale, fie ca presupunerea este pozitiva sau negativa. Modul in care folosim social media este prea nou si prea variat pentru a ne putea baza pe interactiunile de aici.

Conversatiile reale si intalnirile sunt moduri prin care sa judeci felul in care cineva se simte si gandeste  despre tine. Se numeste viata reala, stii?

Gandeste Pozitiv!

1 thought on “Viata ta sociala nu este social media

Comments are closed.