cum sa imbunatatesti relatiile mama fiica

Cum sa imbunatatesti relatiile mama-fiica

Relatii

cum sa imbunatatesti relatiile mama fiicaRelatiile mama-fiica sunt complexe si diverse. Unele mame si fiice sunt cele mai bune prietene, altele vorbesc o data pe saptamana, unele se cearta mereu, altele evita conflictul, dar majoritatea trec prin toate aceste etape la un moment dat.

In fiecare relatie exista suisuri si coborasuri, dar oricare ar fi relatia cu mama sau cu fiica ta, exista modalitati prin care poti face imbunatatiri. Fa si tu aceste lucruri pentru a-ti imbunatati relatia mama-fiica, indiferent de ce parte a baricadei te afli!

Fa tu prima miscare. Daca nimeni nu face primul pas, relatiile raman blocate, asa ca gandeste-te ce vrei de la relatie si cum poti sa o schimbi.

Schimba-te. Multi cred ca celalalt trebuie sa se schimbe pentru a imbunatati o relatie, dar nu putem modifica actiunile celorlalti, doar pe ale noastre. Gandeste-te ca daca tu schimbi felul in care te comporti, si cealalta persoana va face acest lucru in mod inevitabil. Afla ce sa faci atunci cand oamenii din viata ta nu vor sa se schimbe!

Invata sa ai asteptari realiste de la cealalta persoana. Cateodata mamele si fiicele se idealizeaza si uita ca sunt oameni, cu defecte si calitati.

Comunica. Cateodata, mama si fiica se asteapta ca cealalta sa stie ce una simte pentru ca sunt foarte apropiate, si uita sa comunice. Fii constienta de faptul ca cealalta nu citeste ganduri si spune-i clar ce simti. Invata sa comunici asertiv din acest curs de comunicare asertiva!

Asculta in mod activ, ceea ce inseamna sa reflectezi asupra a ceea ce cealalta persoana spune. Nu lua cuvintele ca atare, ci incearca sa le patrunzi sensul lor real.

Rezolva conflictele imediat. Conflictele nerezolvate pot avea consecinte surprinzatoare, si treci prin riscul de a repeta acest comportsment si in relatiile viitoare. Alege-ti insa luptele, si invata sa lasi de la tine in situatiile putin importante.

Pune-te in situatia ei. Inceteaza sa vezi situatia doar din punctul tau de vedere, si incearca sa-ti dai seama ce simte si cum vede ea lucrurile.

Invata sa ierti. Iertarea este un act individual, spre deosebire de impacare, pentru care e nevoie de doi oameni. Sa ierti pe cineva nu inseamna ca ceea ce a facut este in regula, ci ca vrei sa treci peste acel moment pentru binele tau.

Stima de sine poate fi dezvoltata!

Fiti de acord sa nu fiti de acord. Mamele se pot simti amenintate cand fiicele lor fac alegeri diferite de ale lor, iar fiicele simt ca dezamagesc. Fiti amandoua constiente ca sunt subiecte asupra carora nu veti fi niciodata de acord, si acest lucru este in regula. Fiecare are dreptul ca faca propriile alegeri.

Concentrati-va pe prezent. Daca va certati despre un lucru, nu aduceti in discutie si subiecte vechi discutate si rasdiscutate.

Setati limite si informati-o pe cealalta care sunt acestea si ca nu vreti sa fie incalcate. Fiecare are dreptul la viata ei privata.

Nu implicati si pe altceva in conflictele voastre. Mai bine vorbiti direct si nu-i obligati pe cei din jur sa ia partea nimanui.

1 thought on “Cum sa imbunatatesti relatiile mama-fiica

  1. interesant articol,dar parca ar fi si mai interesant un art.
    Çum sa imbunatatestu relatiile Tata-Fiu sau Tata-Fiica !?!?

Comments are closed.