prietenele unei femei

8 prieteni de care are nevoie orice femeie

Relatii

prietenele unei femeiAvem nevoie de prieteni de incredere pentru sustinere atunci cand avem probleme, pentru o portie copioasa de ras sau o barfa buna la cafea. Potrivit unui studiu, prieteniile ne ajuta sa avem o viata sanatoasa.

Prietenii ne asigura o viata longeviva, ne apara de depresii si probleme cardiace si pot preveni chiar obezitatea. Nu ai nevoie de sute de prieteni pe Facebook sau de o viata sociala incarcata, ci doar de 8 prieteni de baza.

Care sunt cei 8 prieteni de baza ai unei femei

1. Prietenul din copilarie

Prietenii din copilarie sunt cei mai intimi. Au crescut impreuna cu tine, stiu toate etapele prin care ai trecut, aveti cele mai multe amintiri impreuna si iti pot anticipa reactiile mai bine decat tine. Ei iti amintesc calitatile pe care le ai atunci cand tu nu mai ai suficienta incredere in tine. Ai grija sa mentii aceste relatii prin ocazionalul telefon sau e-mail la cel tarziu 15 zile.

2. Un prieten nou

Spre deosebire de prietenii din copilarie, noii prieteni nu au idei preconcepute in ceea ce te priveste. Prietenii noi aduc perspective noi de a evalua lucrurile si introduc activitati care sa te scoata din rutina.

3. Un prieten cu care sa faci exercitii fizice

Expertii sunt de acord ca sportul si exercitiile fizice, chiar si o simpla plimbare prin parc, dansuri sau sporturi mai putin solicitante, sunt foarte importante pentru sanatatea fizica si mentala. Un bun prieten te poate ajuta sa faci un obicei din activitatile fizice.

4. Un prieten spiritual

Un studiu a descoperit ca persoanele implicate in activitati spirituale cum ar fi meditatia sau rugaciunea au cu 50% mai putine sanse de a muri in urmatorii sase ani. De aceea, ai nevoie de un prieten cu care sa imparti toate aceste activitati.

5. Un prieten mai mic

A-ti cultiva relatiile si a te se simti util altora sunt lucruri care te fac fericita. E bine sa ai in preajma un prieten pe care sa-l poti ajuta cu sfaturi rupte din experienta ta. Astfel, iti poti pune in valoare si abilitatile pe care deja le ai si iti poti exersa latura de om intelept

6. Prietenii partenerului tau

Prietenii iubitului sau sotului tau pot deveni si prietenii tai. Ba mai mult, acest lucru va va ajuta relatia de cuplu si va face ca legatura dintre voi sa devina si mai puternica.

7. Mama ta

Aproximativ 85% dintre femeile adulte sustin ca au o relatie buna cu mamele lor. In ciuda inevitabilelor conflicte intre mama si fiica, relatiile sunt, de regula, foarte puternice din pricina legaturilor de sange.

8. Tu

Daca ai obiceiul de a abandona orice cand o prietena are nevoie de tine, acorda-ti si tie aceeasi importanta. Incearca sa te cunosti pe tine in totalitate. Gandeste-te la calitatile care te fac sa iubesti o persoana si la iubirea neconditionata pe care o ai fata de acea persoana. Aceeasi iubire ar trebui sa o simti pentru tine.

Aboneaza-te la newsletter pentru gandire pozitiva zi de zi