petrecere de halloween

Cum organizezi o petrecere de Halloween

Relatii

Halloweenul isi are originile in Samhain, un festival antic al recoltei ce avea loc la sfarsitul anului celtic, care marca sfarsitul verii si inceputul orei de iarna. Se credea ca in aceasta noapte spiritele mortilor se intorc pe pamant pentru a strica recoltele si a le juca feste celor vii.  Asemenea multor culturi, am importat si noi aceasta sarbatoare si nu se pare rau deloc!

Halloween-ul este un moment perfect pentru o petrecere. Practic, aceasta sarbatoare te lasa sa faci ce vrei, incepand de la decoratiuni pana la atmosfera. Asa ca poti deja sa te gandesti la un costum, fiindca petrecerea ta va fi una grozava.

Acestia sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi ca sa te asiguri ca vei da o petrecere pe cinste in seara de Halloween.

Cand planifici petrecerea:

 • Alege o tema care te intereseaza. Aceasta este baza petrecerii tale, asa ca alege cu intelepciune. Printre temele cele mai populare sunt tematica cu fantome, de groaza, de poveste, cu dovleci (totul sa fie portocaliu) sau de cimitir.
 • Noteaza-ti ideile. Trebuie sa ai clar in minte ce decoratiuni ai vrea sa iei, ce tipuri de mancare si bauturi, ce muzica se potriveste cel mai bine, ce jocuri ar trebui sa ai la indemana sau alte idei care iti mai vin pe parcurs.
 • Gandeste-te ce oameni vrei sa inviti. Astfel, vei sti in ce loc sa organizezi petrecerea si de cata mancare vei avea nevoie. Daca dai petrecerea acasa, limiteaza numarul de invitati astfel incat sa poti sa te descurci fara probleme.
 • Trimite invitatii creative cu 2 saptamani inainte de petrecere. Acestea ar trebui sa fie in tematica petrecerii si sa contina detalii precum data, ora, felul in care trebuie sa se imbrace oaspetii si ce trebuie sa aduca.

Inainte de petrecere:

 • Decoreaza locul in care vei tine petrecerea. In plus, asigura-te ca este destul loc liber pentru invitati sa se miste si sa danseze.
 • Gandeste-te ce mancare si bautura vrei sa servesti. Gasesti numeroase retete de mancare de Halloween in reviste, carti si pe internet, trebuie doar sa te decizi ce vrei. Nu lasa mancarea pe ultima suta de metri, si pune-o intr-un loc accesibil, dar unde sa nu incurce pe nimeni.
 • Pregateste sistemul audio si plaseaza-l intr-un loc de unde muzica poate fi auzita usor. Alege din timp muzica, dar si efectele sonore infricosatoare cu care sa-ti intampini musafirii.

Alte ponturi pentru o petrecere de Halloween reusita:

 • Alege data petrecerii cu intelepciune. Incearca sa nu coincida cu alte petreceri mari, si daca inviti doar adulti, nu pune petrecerea chiar de Halloween, pentru ca acestia pot alege sa petreaca acea seara in familie.
 • Asigura-te ca ai un spatiu la dispozitie pentru copii sa doarma daca ai ca invitati adulti cu copii.
 • Poti sa acorzi premii pentru cel mai bun costum, cea mai tare sperietura, cel mai bun urlet, mai ales daca ai invitati copii.
 • Daca servesti alcool la petrecere, oaspetii devin responsabilitatea ta. Asigura-te ca toata lumea ajunge acasa in siguranta.

Credem ca acum esti pregatit sa te distrezi alaturi de familie, prieteni si colegi iar noaptea de Halloween este un bun prilej de intrunire!