prieteni adevarati

10 motive pentru care nu ai multi prieteni

Relatii

prieteni adevarati

Daca stai si te uiti cu atentie la oamenii din jurul tau, o sa constati ca poate nu ai foarte multi prieteni. Sa gasesti si sa pastrezi prieteni atunci cand esti adult este diferit fata de zilele in care te jucai in curtea scolii. Este nevoie de munca pentru a pastra prieteniile in timp si mai ales, relatii mai profunde care sa dureze. Este totusi important sa te gandesti la motivele pentru care nu ai multi prieteni.

Principalele motive pentru care oamenii ajung sa fie „ocoliti” de prieteni si le este greu sa lege relatii noi sunt enumerate mai jos. Tu te regasesti in vreuna din situatiile astea?

1. Te plangi prea mult. Daca te plangi tot timpul ca nu ai un job, bani, si ca viata e nedreapta cu tine, oamenii nu vor mai vrea sa-ti fie alaturi. Incearca sa dezvolti o atitudine mai pozitiva si sa cauti subiecte mai interesante de discutie decat ce nu merge bine in viata ta. In plus, o gandire pozitiva va atrage si evenimente pozitive 🙂

2. Iti abandonezi prietenii cand esti intr-o relatie. Daca de fiecare data cand intalnesti pe cineva nou iti abandonezi prietenii, sansele sunt ca in curand nu vei mai avea pe cine abandona. Este important sa gasesti un echilibru intre timpul petrecut cu amicii si cel petrecut cu iubitul.

3. Esti egoist. Prietenia inseamna sa oferi timp, energie si uneori chiar sprijin material. Daca insisti ca lucrurile sa se faca doar cum si cand vrei tu, este probabil ca prietenii nu te vor mai tolera pentru mult timp. Relatii se bazeaza pe incredere, respect si altruism.

4. Nu iti pasa de prietenii tai. Daca nu te intereseaza ce se intampla in viata lor, s-ar putea ca ei sa nu te mai vrea in ea. Este important sa-ti dai interesul cu privire la ce fac si la sentimentele lor. Chiar daca nu aveti timp sa va vedeti lunar, pentru un telefon cu siguranta iti poti gasi timp. Fii atent la lucrurile importante care se intampla cu prietenii tai si ofera-ti sprijinul.5. Traiesti din drama. Iti place sa creezi probleme, nu pastrezi secretele care ti-au fost incredintate si incerci sa iriti oamenii intentionat, asa ca nu te mira cand oamenii te evita.

6. Pastrezi scorul. Nimeni nu pastreaza scorul intr-o prietenie reala. Daca incerci sa tii evidenta in legatura cu cine trebuie sa plateasca pentru cina sau randul cui este sa sune, iti vei indeparta prietenii. Fii dispus sa investesti in relatie mai degraba decat sa pastrezi lucrurile egale.

7. Esti gelos. Daca esti invidios atunci cand prietenul tau isi cumpara o masina noua, este promovat sau intra intr-o relatie, vei avea probleme. Este important sa sarbatoresti cu prietenii tai si sa te bucuri pentru ei atunci cand reusesc. Daca esti gelos, se va vedea chiar daca tu incerci sa ascunzi acest lucru.

8. Astepti prea mult de la prietenii tai. Daca vrei ca prietenii tai sa fie mereu disponibili si mereu sa raspunda nevoilor tale, vei fi dezamagit. Ei iti vor rani sentimentele cateodata si te vor dezamagi, dar asta nu inseamna ca nu sunt oameni buni si ca nu ar trebui sa continue sa fie prietenii tai. Invata sa ierti.

9. Barfesti. Daca barfesti non-stop, oamenii vor crede ca vorbesti si despre ei atunci cand nu sunt de fata. Nu vorbi de rau alti oameni si nu raspandi zvonuri, ci demonstreaza ca poti respecta intimitatea altora.

10. Nu iesi in oras suficient. Exista intotdeauna posibilitatea ca lipsa ta de prieteni nu este legata de un defect anume, ci de faptul ca nu ai sansa sa cunosti oameni noi. Daca acesta este cazul, iesi mai mult si ofera-ti posibilitatea sa intalnesti oameni interesanti. Poti sa iti faci prieteni si la locul de munca sau la evenimentele profesionale la care mergi.

Relatiile de prietenie ne definesc si in acelasi timp ne imbunatatesc viata. Creaza relatii armonioase cu cei din jur si viata ta va fi mai plina si frumoasa.