Cum sa te angajezi repede cand te muti in alta tara

Cariera

Te-ai gandit sa te muti in alt oras sau chiar in alta tara, insa fara sa ai un job stabilit dinainte? Asta poate fi o situatie destul de intimidanta pentru multi dintre noi, mai ales daca nu avem economii sau venituri pasive care sa ne sustina traiul pana ne gasim jobul ideal.

Mai jos ai cateva sfaturi despre ce trebuie sa faci inainte de a te muta in alta tara, astfel incat sa iti cresti sansele sa te angajezi rapid:

1.Nu astepta pana te muti. Procesul de cautare a unui job trebuie sa inceapa imediat ce ai luat decizia de a te muta. Foloseste site-urile de joburi pentru a vedea ofertele de locuri de munca si a-ti face o idee despre ce se cauta, ce nevoi si asteptari au angajatorii.

2. Creeaza-ti un CV impecabil si incepe sa aplici. Puneti la punct CV-ul si incepe sa aplici, chiar daca nu te-ai mutat insa. Procesul de recutare si selectie dureaza in mod normal cateva saptamani, deci poti aplica linistit. Citeste aici cum sa faci un CV.3. Inscrie-te sa primesti alerte pe e-mail. Majoritatea site-urilor iti permit sa setezi alerte pentru joburi care te intereseaza, folosind diverse criterii gen locatie, salariu, pregatire.

4. Fi pregatit sa te duci la interviu. Chiar daca nu te-ai mutat inca, insa ai primit o invitatie pentru un interviu de angajare, nu sta pe ganduri si spune da. Majoritatea oraselor mari au conexiuni excelente de transport, deci nu este o problema sa te duci.

5. Propune un interviu initial pe Skype. Daca deplasarea fizica pentru un prim interviu nu este posibila, accepta o discutie pe Skype. Majoriatea companiilor vor intelege si vor accepta aceasta metoda de a te cunoaste.

6. Informeaza-te despre cultura de munca locala. Afla care sunt cutumele locale, ce asteptari au angajatorii de la tine, ce tinuta este acceptata. Cred ca oricine intelege diferenta intre a lucra pentru o banca in Japonia sau pentru un start up de tehnologie la Londra.7. Cautati conexiuni in orasul respectiv. Daca ai prieteni sau cunostinte in orasul sau tara in care vrei sa te muti, anunta-i din timp si cere-le recomandari si sugestii. Acestia iti pot recomanda companii despre care stiu ca angajeaza, te pot recomanda proprietarilor de afaceri. De asemenea ei va pot ajuta si in gasirea unui apartament de inchiriat, sau pentru intocmirea actelor de munca si sedere.

8. Lucru de acasa. Daca aveti un job care se preteaza pentru munca de acasa, si pe care nu vreti sa-l pierdeti, discutati cu angajatorul daca este de acord sa lucrati de acasa in conditiile relocarii intr-o alta tara.

>>> Cursuri online pentru dezvoltare profesionala <<<

9. Transferul. Daca lucrati pentru o companie mare puteti investiga daca are o filiala in noul oras, si sa cereti sa fiti transferat acolo. De asemenea poate firma intentioneaza sa deschida un birou acolo, deci ati putea fi de mare folos.

10. Locuri de munca temporare. Daca nu reusesti sa gasesti un job cu norma intreaga inainte de a te muta, poti lua in considerare un job temporar, astfel incat sa te poti intretine dar si sa ai timp sa iti cauti ceva mai bun.

Dar cred ca cel mai important lucru este sa gandesti pozitiv si sa ai incredere in tine!

S-ar putea sa te intereseze si 8 Moduri in care sa castigi bani ca Nomad Digital