Vrei sa fii frumoasa pentru tine, sau pentru altii?

Dezvoltare Personala

Am auzit de curand o poveste care m-a marcat in asa masura incat nici nu-mi amintesc cine a spus-o si cand. Era despre un cuplu, un medic chirug estetician care, toata casnicia lui a „lucrat” la sotia sa, facand-o femeia perfecta din punct de vedere fizic. Si se lauda cu ea in clinica sa de infrumusetare. Practic, sotia lui, era trofeul lui, cobaiul lui, opera sa de arta.

Acesta este un caz extram, corect, insa in viata reala, cate femei nu devin trofee de frumusete pentru iubitii lor? Cate femei nu fac sacrificii stupide de dragul „frumusetii” ? Si spun frumusetii in ghilimele pentru ca realitatea este alta. Femeile fac eforturi in mod constat sa fie slabe, frumoase, aranjate, perfect machiate si imbrate, din dorinta de a fi ACCEPTATE. Din nevoia de a se simti dorite, apreciate, validate ca persoane.

Ca si cum frumusetea este singura lor trasatura ce merita luata in calcul. Iar asta este profund gresit!

Mi se pare atat de trist unde am ajuns, cand femeia cu corpul perfect este pe toate revistele, in toate filmele si reclamele…. Si e normal sa ne dorim sa fim frumoase. Insa ce inseamna de fapt sa fii frumoasa, si mai ales,  de ce vrei sa fii precum sablonul promovat in societatea de azi?

Din nevoile profund umane fac parte dorinta de a fi recunoscut, apreciat, validat si inteles. Si dupa aceste nevoi alergam cu totii, mai mult sau mai putin constient. Problema apare cand pui aspectul fizic deasupra toturor celorlate trasaturi ale tale. Cand faci orice ca sa fii frumoasa…..pentru altii. Nu pentru tine!

Tu ce iubesti la corpul tau? …… ?

Probabil ca nu stii ce sa-mi spui repede. Ai insa imediat raspuns pentru ce nu iti place! Si asta este trist.

Te provoc sa faci o lista cu 5 lucruri care iti plac la tine, din punct de vedere fizic. Apoi sa inveti sa le scoti in evidenta. 

Stima de sine poate fi dezvoltata

Daca ai niste ochi frumosi, invata sa ii scoti in evidenta cu un machiaj special, discret insa eficient in a arata ceea ce tu ai deja!

Daca ai picioare frumoase, poarta mai multe rochii scurte. Daca ai un decolteu frumos, cumpara-ti bluze care sa iti stea bine, nu care sunt la moda in reviste….

Daca ai un par bogat, ingrijeste-l ca pe o bijuterie si lasa-l sa vorbeasca despre tine.

Eu cred ca fiecare a primit de la natura ceea ce are nevoie pentru a fi un om frumos. Tine doar de noi sa invatam sa vedem frumusetea pe care o avem si sa o aratam si altora! Un strop de parfum, o haina potrivita, un zambet autentic si o privire sincera vor cuceri intotdeauna!

Frumusetea nu are o definitie clara, si cu atat mai putin, stabilita de revistele de moda sau de filmele de la Hollywood. Viata reala nu este acolo. Tu nu esti acolo, desi esti un actor principal.

Esti actorul principal in viata ta! In ce fel de film joci? Cine il regizeaza?

Vrei sa iei premiul pentru frumusete sau pentru cel mai bine jucat rol principal?

Pentru cel mai autentic actor si regizor?

Pentru cel mai fericit om, care a trait conform propriilor lui valori?

Pentru omul care a adus frumusete in viata altora nu prin a fi un corp si un chip frumos, ci prin a fi, pur si simplu, un OM frumos.

Crede in tine, priveste in tine si lasa-i si pe altii sa te descopere!

Cu drag,

Daniela Irimia, consilier pentru dezvoltare personala

PS: Aboneaza-te la newsletter si primesti GRATUIT, Ghidul de Comunicare Asertiva.

[mc4wp_form id=”3273″]