exercitii fizice acasa

7 solutii simple pentru a face exercitii fizice acasa

Sanatate

exercitii fizice acasaLipsa timpului si nestiinta de a face exercitii fizice in casa sunt principalele motive sau scuze a celor care nu fac suficienta miscare atunci cand vor sa piarda in greutate sau pur si simplu sa se mentina in forma.

Insa nu isi dau seama ca timpul pe care il petrec in casa poate fi folosit pentru a realiza anumite exercitii, pe langa activitatile domestic, care ii ajuta sa se mentina in forma sau cel putin pentru a evita sedentarismul si lipsa de motivatie.

Daca faci parte din cei de mai sus, iti prezentam cateva solutii, activitati pe care le poti face in casa, pentru a te mentine in forma si chiar sa dai jos cateva kilograme. Cum sa faci exercitii fizice in casa:

1. Activeaza-te! In medie persoanele slabe stau in picioare cu 2 ore mai mult decat cele obeze. Doar decizia de a petrece mai mult timp in picioare te va ajuta sa scapi de 350 de calorii pe parcursul unei zile. Ridica-te sa schimbi postul la TV, sa iti faci un ceai, sa faci o plimbare scurta sau sa mergi pe jos la cumpataturi.

2. Fa treburile domestice cu entuziasm. Daca tot maturi, speli pe jos, scuturi sau stergi proful, fa-o cu dinamism, misca-te mai repede pana simti ca iti creste ritmul cardiac. Asta te va ajuta sa cresti rezistenta organismului si sa iti imbunatatesti conditia fizica.

3. Schimba modul de a privi la TV. Mentine-te activ si cand te uiti la TV. Poti pedala o bicicleta statica sau sa faci exercitii de stretching.

4. Cauta un DVD sau program video cu exercitii pe care le poti face in casa. Exista exercitii filmate, foarte simple, pe care le poti face singur, oriunde (chiar si la birou). Nu ai nevoie de aparate, nu ai nevoie de un spatiu mare de desfasurare. Noi iti recomandam 3s Sanatoasa Supla Satula de Carmen Bruma (poti cumpara de aici) si DVD Fitness- Exercitii fizice pentru o forma maxima – CLICK AICI pentru comanda online.

5. Cauta un prieten care sa te sustina. Compania unui prieten care are aceleasi obiective ca si tine te va ajuta. In plus un agajament luat si fata de altineva te va motiva sa te tii de exercitiile pe care ti-ai propus sa le faci in casa. Puteti sa va faceti impreuna exercitiile daca timpul va permite.

6. Fa-ti un program/ orar cu exercitii fizice simple si tine-te de el. Cel mai sigur este sa si notezi zilnic ceea ce faci pentru a te mentine in forma.

7. Trezeste-te cu 30 de minute mai devreme. Daca reusesti sa faci din asta o rutina poti profita de timp pentru a iesi la plimbare, alergare sau pedelare pe biciclata. In acest fel iti incepi ziua de munca activat si cu nivelul energiei ridicat.

Aminteste-ti ca inainte de a schimba un obicei este nevoie sa iti schimbi atitudinea pentru a te mentine motivat sa profiti de orice activitate pentru a mai arde cateva calorii si sa te mentii in forma.

Aboneaza-te la newsletter si pentru alte sfaturi pentru o viata sanatoasa 

[mc4wp_form id=”3273″]

1 thought on “7 solutii simple pentru a face exercitii fizice acasa

  1. Cu un program sanatos, multa disciplina si ambitie, se pot realiza multe.
    Nu stiam de acel DVD cu exercitii, foarte buna recomandarea 🙂

Comments are closed.