Cum te ajuta un animal de companie sa te bucuri mai mult de viata

Idei

Oamenii care iubesc animalele iubesc in mod special viata! Cei care aleg sa traiasca alaturi de animale au mai multe beneficii decat resposabilotati si cheltuieli. Cei care nu au avut niciodata animale de companie tind sa vada in special “costurile” de a intretine un animal, fara sa vada pe deplin beneficiile.  

Este foarte adevarat ca daca stai intr-un apartament, spatiul redus iti limiteaza optiunile de a avea un animal de companie, dar nu este imposibil.

Sunt oameni care aleg sa se mute la casa sau chiar aleg viata la sat fata de viata la oras tocmai pentru ca isi doresc sa traiasca mai aproape de natura si inconjurati de prieteni necuvantatori.

Noi, echipa de la Gandeste-Pozitiv.ro suntem mari iubitori de animale si contribuim sub diverse forme pentru ca animalele sa fie bine ingrijite chiar daca se afla intr-un adapost. Am ajutat pana acum mai multe animale sa isi gaseasca o casa si noi avem o pisica inca de acum 10 ani.In acest articol iti povestim cum ne ajuta pe noi animalele, atat ale noastre cat si cele ale familiei extinse si a prietenilor, sa ne bucuram mai mult de viata.  

Cu un animal de companie, mai ales cu un caine sau o pisica, zambesti mult mai mult decat daca ai avea casa goala. Faptul ca de fiecare data cand ajungi acasa dupa o zi de munca, cineva se bucura enorm sa te vada, iti creste si tie bucuria de a fi ajuns acasa. Si stii ca esti iubit! Zi de zi … Prietenii blanosi se bucura, dau din coada si iti comunica prin latrat sau mieunat ca este timpul sa te relaxezi …

Si te relaxezi in timp ce ii alinti pe ei. Sa mangai un animal cu blana, s-a dovenit ca reduce semnificativ stresul la oameni. Faptul ca trebuie sa aloci timp pentru a hrani si deznierda animalul de companie, inseamna si ca iei o pauza de la treburile casnice, de la grijile de la birou sau de la gandurile negative despre starea economiei. Atunci cand ii pui in farfurie plicul cu mancare umeda pentru pisici si blanoasa mica lipaie incantata, stii ca ai facut pe cineva fericit! Si asta iti creste si tie gradul de fericire.Un animal de companie iti ofera sansa de a face si mai multa miscare, mai ales daca este vorba despre un caine sau daca stai la curte si ai chiar mai multe animale de ingrijit. Sa iesi zilnic la plimbare cu cainele este extrem de benefic pentru starea de sanatate si conditia fizica buna. Poti imbina utilul cu placutul si sa faci drumetii prin padure sau la munte alaturi de cainele tau. Atentie insa pe unde alearga animalul tau, ca sa nu ai neplaceri cu dermatita la caine sau cu prezenta capuselor!

Chiar si o pisica jucausca te solicita, asa cum face a noastra, desi are deja 10 ani! Si ea vrea joaca, are nevoie de un plus de energie si implicare din partea ta. Ce mai face pisica, cat si cainele, te obliga sa fii matinal! Poate ca nu suna bine dar studiile au demonstrat deasemelea ca oamenii matinali sunt mai productivi pe parcursul unei zile si traiesc mai mult.

Te invitam sa citesti aici si care sunt Efectele terapeutice ale unui animal de companie.