presopunctura, ce este presopunctura, tratament masaj

Presopunctura si tratamentul prin masaj

Sanatate

presopunctura, ce este presopunctura, tratament masaj

Folosita de mii de ani in China, presopunctura promoveaza relaxarea, starea de bine si tratarea bolilor. Cateodata numita acupunctura prin presiune, presopunctura este considerata de multi acupunctura fara ace.

Dar ce este presopunctura si cum functioneaza?

Presopunctura este o forma de terapie corporala cu radacini in medicina traditionala chineza. Teoria medicala descrie puncte speciale de presopunctura care se afla de-a lungul meridianelor, sau canalelor, in corpul tau – aceleasi puncte folosite in acupunctura. Se crede ca prin aceste canale invizibile curge energia vitala, o forta a vietii numita qi (ch’i). De asemenea, se crede ca aceste 12 meridiane conecteaza cele mai importante organe, creand un sistem de comunicatii in corp. Meridianele incep in varful degetelor, se conecteaza cu creierul si apoi se conecteaza cu un organ asociat cu un anumit meridian. Conform acestei teorii, atunci cand un meridian este blocat te poti imbolnavi. In acest caz, acupunctura si presopunctura te ajuta sa restaurezi echilibrul organismului.Cum functioneaza presopunctura?

Persoanele care practica presopunctura isi folosesc degetele, palmele, coatele, picioarele sau aparate speciale pentru a aplica presiune pe anumite puncte de pe meridianele corpului. Cateodata, presopunctura implica intinderi sau masaj.

In timpul unei sedinte de presopunctura, stai intins imbracat pe o masa de masaj. Cel care iti aplica tratamentul apasa cu blandete pe punctele de presopunctura de pe corpul tau. O sesiune dureaza cam o ora, si s-ar putea sa ai nevoie de mai multe sesiuni pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Scopul presopuncturii este sa readuca sanatate si echilibru in canalele de energie ale corpului si sa reguleze fortele opuse yin (energie negativa) si yang (energie pozitiva). Unii sustin ca presupunctura trateaza nu numai campurile de energie si corpul, dar si mintea, sentimentele si spiritul.

Nu toti cei care practica presopunctura cred ca acest lucru este posibil sau chiar ca aceste meridiane exista. In schimb, ei atribuie rezultatele altor factori, cum ar fi reducerea tensiunii din muschi, imbunatatirea circulatiei sau stimularea endorfinelor, care sunt calmante naturale.

Ce probleme medicale pot fi ajutate de presopunctura?

Acestea sunt cateva din problemele de sanatate care s-au imbunatatit dupa terapia cu presopunctura:

• Greata. Mai multe studii au aratat ca presopunctura ajuta la prevenirea si tratarea gretii si starii de voma dupa operatie, dupa chimioterapie, in caz de rau de miscare sau din timpul sarcinii.
• Cancer. Pe langa imbunatatirea starii de greata dupa chimioterapie, exista studii care au dovedit ca presopunctura ajuta la reducerea stresului, imbunatateste nivelele de energie, scade intensitatea durerii si elimina din simptomele tratamentelor de cancer.
• Durere. Presopunctura ar putea sa ajute cu durerile de spate, durerile postoperatorii sau durerile de cap.
• Artrita. Unele studii sugereaza ca presopunctura elibereaza endorfine si are efecte inflamatoare, ajutand cu artrita.
Depresie si anxietate. Mai mult de un studiu sugereaza ca oboseala si starea negativa de spirit ar putea fi ameliorate cu ajutorul presopuncturii.

Exista precautii in ceea ce priveste presopunctura?

In general, presopunctura este foarte sigura. Trebuie insa sa vorbesti cu medicul tau inainte sa incepi un astfel de tratament, si sa te asiguri ca persoana care iti face tratamentul are licenta sa faca acest lucru si este certificata.

Aboneaza-te  la newsletterul nostru pentru alte articole interesante.

[mc4wp_form id=”3273″]

1 thought on “Presopunctura si tratamentul prin masaj

  1. Foarte interesant articolul si sper sa deschida mintile mai multor oameni spre acest tip de tratament. Singura obiectie este ca energiile yin si yang nu sung pozitive/ negative ci energia feminina si energia masculina. Inca nu suntem la nivelul in care sa ne intelegem pe noi insine holistic si s-ar putea induce prin termenul de energie pozitiva/ negativa idea ca avem o energie de care nu avem nevoie (energia negativa) pe cand pentru sanatate este nevoie ca cele 2 tipuri de energie sa fie in armonie si sa curga continu.

Comments are closed.