De ce ne place sa lucram de acasa

Cariera

Munca este intr-o continua schimbare si transformare, iar acum nu mai este o noutate ca angajatii sa treaca din pat direct la birou si sa se apuce sa lucreze de acasa.

Acestea sunt motivele pentru care ne place sa lucram de acasa

1. Suntem mai productivi. Cateodata este dificil sa muncesti intr-un birou, ceea ce este destul de ironic. Intalnirile de afaceri, intreruperile si discutiile intre colegi, toate fac parte dintr-un job, insa prea multe te pot incurca si te pot face sa neglijezi munca. Este minunat sa traiesti in cultura unei companii si sa creezi relatii de camaraderie cu colegii, insa multi dintre noi am prefera sa stam acasa si sa ne completam intr-un mod mai productiv task-urile.

2. Este mai confortabil. Biroul de acasa este mai confortabil, pur si simplu. Poti sa iti schimbi pozitia, sa stai pe canapea, sa te plimbi sau orice altceva vrei tu. Este daunator sanatatii sa stai in fund 8 ore pe zi, iar cand lucrezi de acasa poti sa eviti acest lucru.

3. Nu mai facem naveta. Nimic nu e mai rau decat sa incepi si sa sfarsesti o zi inghesuit in autobuz sau blocat in trafic. Sa lucrezi de acasa inseamna ca poti sa iti incepi si sa iti sfarsesti ziua de lucru in pace, fara nervi, si ai mai mult timp pentru responsabilitatile tale.4. Avem intimitate. Foarte putini muncitori au propriile birouri, si cateodata este dificil sa imparti un birou cu cineva, mai ales daca vorbim de un birou deschis unde mai lucreaza 20 de oameni. Atunci cand muncesti de acasa, ai intimitatea de care ai nevoie si poti sa te concentrezi pe ce ai de facut si nu pe conversatiile din jur, telefoanele care suna sau colegii care te deranjeaza.

5. Putem sa muncim in propriul ritm. Unii oameni prefera sa se trezeasca de dimineata, in timp ce altii sunt pasari de noapte. Munca de acasa nu inseamna ca poti sa ignori cu totul programul companiei, ci ca ai mai multa flexibilitate sa lucrezi in ritmul tau natural.

6. Mesele sunt mai placute. Atunci cand lucrezi de acasa, nu va trebui sa te multumesti cu un sandvis trist sau cu un meniu mult prea scump la masa de pranz. Fiindca esti acasa, poti sa iti pregatesti mese hranitoare, care sunt mai sanatoase si te ajuta sa economisesti si bani. In plus, poti sa mananci in ritmul tau, fara sa te ingrijorezi ca lipsesti prea mult de la birou.

7. E mai simplu sa facem sport. Daca nu mergi la birou inseamna ca poti sa mergi la o alergare in mijlocul zilei fara sa te ingrijorezi ca nu ai cum sa faci un dus dupa aceea. De asemenea, nu va mai trebui sa iti cari echipamentul de sport cu tine la birou, si iti vei aranja programul dupa cum ai tu nevoie.8. Avem mai mult spatiu. Petrecem mai mult timp cu colegii de birou decat cu cei dragi, si e important sa petrecem si timp singuri. Atunci cand lucrezi acasa, restaurezi balanta dintre viata de la birou si cea de acasa. Nu numai atat, ci iti lasi si spatiu sa te gandesti la viata ta profesionala si la motivatiile tale.

9. Creativitatea ni se dezvolta. Atunci cand esti intr-un alt mediu decat cel steril, de birou, creativitatea ta va fi mult mai stimulata. O schimbare de atmosfera te ajuta cu noi idei si inspiratie.

10. Avem mai multi bani. Daca nu mergi la birou in mod regulat, cheltuiesti mai putini bani pe benzina, abonamente la mijloace de transport, pranzuri la restaurante, chiar si haine de birou. Toate aceste cheltuieli se aduna, iar tu poti sa economisesti.

Tu ai prefera sa lucrezi de acasa?

Gandeste-Pozitiv! Aboneaza-te la newsletter pentru alte articole interesante

[mc4wp_form id=”3273″]