Cum sa economisesti bani cand mergi cu masina

Idei

Umplerea rezervorului de combustibil, una dintre operațiunile de îngrijire ale unei mașini, este destul de costisitoare. Dacă nu reușești să strângi cureaua în ceea ce priveşte cheltuielile curente şi facturile, află că benzina şi motorina te pot costa mult mai ieftin dacă ştii la ce trucuri să apelezi.

5 obiceiuri ale șoferilor care știu cum să economisească pe deplasările cu mașina:

1.Stabilește-ți un traseu cât mai rațional

Planificarea traseului te ajută să economisești combustibil. E bine să știi exact unde trebuie să ajungi azi și pe unde ai de trecut cu mașina, înainte de a porni motorul. Un motor proaspăt încălzit consumă mai mult combustibil în primii 8-10 km, de aceea încearcă să-ți rezolvi toate treburile într-o singură călătorie și să nu trebuiască să pornești motorul de prea multe ori pe zi.

2.Alege calea cea mai liberă

În oraş, alege rutele care sunt cel mai puţin aglomerate. Nu contează că drumul este un pic mai lung. Semafoarele, intersecțiile și ambuteiajele sunt „dușmanii” bugetului tău. Înainte de a pleca de acasă, gândeşte-te la cea mai convenabilă rută. Astfel, poţi evita kilometri în plus sau traficul aglomerat şi, automat, obţii un consum redus.



3. Îngrijește-ți mașina în mod regulat

Filtrul de ulei, uleiul de motor, filtrul de aer ar trebui să fie schimbate o dată la 7-8 mii de kilometri. De asemenea, nu uita să înlocuiești bujiile, după caz. Pentru a evita costurile suplimentare, toate aceste lucruri trebuie să fie schimbate la timp. Vei preveni în acest fel și deteriorarea motorului.

4. Folosește în mod rațional aerul condiționat

Când e vorba de aerul condiționat, fiecare va decide dacă vrea să sacrifice confortul pentru a economisi combustibil. Așa cum marea parte a șoferilor știu, atunci când aerul condiționat e pornit, consumul de combustibil crește cu 15%. Alte aplicații electrice nu consumă atât de mult. Dacă oprești aerul condiționat vei economisi cam 2 litri de combustibil la fiecare 100 de kilometri parcurși.

5. Monitorizează în permanență presiunea cauciucurilor

În primul rând, o chestiune tehnică: cauciucurile bine umflate asigură o distanță de oprire optimă. În al doilea rând, conform specificațiilor tehnice, dacă roțile au o presiune mai mică, chiar și cu 0.1 atm, consumul de combustibil va crește cu 2-3%. E important să ai presiunea recomandată, fie că utilizezi cauciucuri de vară, allseason sau alte tipuri.

În altă ordine de idei, o condiție generală pentru a economisi fiind șofer, e să fii ordonat. În calitate de proprietar de orice fel de autovehicul, păstrează o tendință de a lua în mașină doar strictul necesar, pentru că unei mașini, cu cât e mai încărcată, cu atât îi crește uzura și consumul.

Citeste si 8 pasi pentru a face economii pe termen scurt!