Activitati de toamna pentru copii, in aer liber

Idei Relatii

A trecut si vara, vremea incepe sa se raceasca, ploile sa isi faca aparitia, si implicit si intrebarile parintilor cu copii – ce mai facem week-endul acesta, ce mai facem dupa gradinita – cum reusim sa ii implicam pe cei mici in activitati interesante si captivante.

Chiar daca avem copii foarte mici, a caror principala activitate era plimbarea cu caruciorul prin parc sa ia aer sau copii mai mari care se jucau cu prietenii, toamna vine pentru parinti cu multe provocari legate de activitati distractive. Tineti minte ca un copil jucaus este un copil fericit!

Daca sunteti in pana de idei, sau vreti doar sa va imbogatiti arsenalul de jocuri, aruncati o privire pe lista de mai jos si vedeti ce se potriveste exact copiilor vostri. Puteti combina una sau mai multe activitati, puteti ruga copii sa le imbunatateasca, sau le puteti aplica ca atare.1. Profitati de vremea blanda de afara si iesiti in parcuri sau la padure sa faceti tablouri din frunze. Adunati frunze de diferite marimi si culori, apoi lipiti-le pe un carton, facand astfel un tablou frumos de toamna. Puteti face de asemenea si coronite din frunze, sau daca sunteti cu o gasca mai mare de copii, chiar un labirint de frunze (aveti nevoie insa de un spatiu deschis si mai drept), unde sa faceti diverse intreceri sau probe.

2. Culesul viei/recoltei. Unii dintre noi inca mai au bunici la tara, asa ca dati fuga sa ii ajutati la culesul viei, pomilor sau legumelor din gradina. Pentru cei care nu au aceasta posibilitate, marile ferme din preajma oraselor organizeaza in week-end zile de cules, cand copii pot sa culeaga roadele, dar apoi sa le si cumpere pentru acasa.

3. Pregatiti cosuri de toamna. Puneti in cosuri de rachita cele mai frumoase legume si fructe, eventual puteti merge cu copii chiar la piata sa le aleaga ei. In felul acesta sunt constienti si de valoarea banilor si implicit a alimentelor.

4. Concurs de fotografie de toamna. Pentru copii mai mari, este o activitate foarte frumoasa in aer liber, cine face cea mai reprezentativa fotografie de toamna, apoi acasa premiati cea mai buna creatie. Puteti merge in padure, in parc, pe camp, sau oriunde credeti ca puteti gasi ceva reprezentativ.5. Gatiti placinta de dovleac. Placinta de dovleac este caracteristica pentru toamna, asadar faceti in casa o placinta, apoi chemati si prietenii la joaca si la degustare. Cei de la playmobil au chiar jocuri care reproduc o bucatarie in miniatura pe care copii o pot folosi cu diverse ocazii.

Indiferent ce alegeti sa faceti, dati frau liber creativitatii, si lasati copii cat mai mult afara.

Cititi si Activitati de iarna pentru copii, jocuri de interior