Pandemia a schimbat paradigma în afaceri și în 2022 oportunitățile se vor concentra pe mai multe tendințe care s-au consolidat în timpul crizei. În acest articol vă oferim câteva idei de afaceri care vor avea succes în 2022.
Educație complementară.
Atâta timp cât sistemul educațional nu va fi reformat, vor exista în continuare oportunități de afaceri în toate acele domenii de formare care să răspundă cererii actuale de muncă și așteptărilor studenților. Cursurile de specializare, mentoratul privat pentru toate vârstele continuă să fie modele care funcționează foarte bine pe piață, cu atât mai mult dacă optează pentru formatul digital. Practic este o oportunitate foarte mare pentru cei care livreaza cursuri actuale si in concordanta cu lumea de azi.
Mobilier pentru spatii modulare.
Asociată cu tendința de utilizare maximă a spațiului, o oportunitate de afaceri se dezvăluie și în dezvoltarea mobilierului și a infrastructurilor care găzduiesc spații flexibile și polivalente. Companii în această nișă dezvoltă mobilier și infrastructură care să permită „traiul mare în spații mici”. Pentru a face acest lucru creează mobilier robotizat care se adaptează la medii dinamice care pot fi un dormitor sau o sală de ședințe corporate.
Aplicatii de sanatate.
În telemedicină, un viitor este de bun augur pentru tot ceea ce ține de aplicații care rezolvă eficient problemele legate de sectorul sănătății, deși prezența lor pe piață este deja abundentă. Potrivit unui raport recent al The App Date, 70% dintre aplicații sunt destinate publicului larg și 30% au fost create pentru utilizarea profesioniștilor din domeniul sănătății și a pacienților. Persoanele care suferă de boli cronice sunt cele mai predispuse să folosească aceste tipuri de aplicații.
Analiza datelor.
Nu este de mare folos să acumulați mii de date de la clienții dvs. dacă nu sunteți capabil să le interpretați și să trageți concluzii din ele pentru a introduce îmbunătățiri în compania dvs. și a optimiza procesele. Acum că transformarea digitală are loc cu viteză maximă, toate soluțiile de știință a datelor câștigă teren.
Inteligența artificială generativă.
Una dintre cele mai vizibile și puternice tehnici AI care ajung pe piață este Inteligența Artificială Generativă, metode de învățare automată a mașinilor din datele care le alimentează pentru a genera produse noi, complet originale și realiste. Potrivit companiei de consultanță Gartner, până în 2025 IA generativă va reprezenta 10% din toate datele produse, comparativ cu mai puțin de 1% în prezent. AI generativ poate fi folosit pentru un număr mare de activități, de la crearea de cod software până la facilitarea dezvoltării de noi medicamente, deoarece conceptul se naște din căutarea AI pentru a crea ceva ce nu exista până atunci.
Platforme de creditare P2P.
Platformele de creditare peer to peer (P2P) au câștigat popularitate de ani de zile. Modelul de afaceri se bazează pe oameni care împrumută bani altor persoane în schimbul unui profit sau al unui alt beneficiu. Este ceea ce băncile au făcut întotdeauna, dar acum cetăţenii sunt cei care preiau frâiele. Tehnologii precum blockchain-ul au promovat această descentralizare a finanțelor.
Experiență totală (TX).
TX este o strategie de afaceri care combină și integrează disciplinele experienței clienților (CX),experienței angajaților (EX), experienței utilizatorului (UX) și experienței multiple (MX) într-o singură soluție. Scopul TX este de a genera o mai mare încredere a clienților și angajaților, satisfacție, loialitate și advocacy. Organizațiile isi vor crește veniturile și profiturile obținând rezultate de afaceri adaptabile și rezistente.
Daca esti in cautarea si mai multor idei de afaceri, citeste 10 Idei de afaceri cu bani putini si Idei de afaceri profitabile pe care sa le incepi acasa
Succes!