idei de afaceri de acasa

Idei de afaceri profitabile pe care sa le incepi acasa

Educatie Financiara

idei de afaceri de acasa

Afacerile de acasa reprezinta in ziua de azi o solutie buna pentru multi specialist care vor sa aiba mai multa flexibilitate in program si bineinteles sa aiba un venit mai mare.  Poti fi urmatorul om de afaceri? Ai curaj sa te aventurezi in randul antreprenorilor?

Noi am facut o lista cu idei de afaceri pe care le poti incepe de acasa. Vezi care ti se potriveste pentru a lansa o afacere profitabila.

Idei de afaceri in servicii

Servicii legate de PC

Daca te simti competent din  punct de vedere tehnic, o afacere legata de calculator ar putea fi potrivita pentru tine. Programatori, ingineri de sistem, experți in retele, reparatie si modernizare, specialisti SEO, web designeri sunt intotdeauna cautati pentru serviciile lor. Ai putea deveni un subcontractant pentru companiile mai mici si sa lucrezi in calitate de consultant pentru ei. Fie ca oferi suport  tehnic sau  faci web design, veniturile pe  ora pentru aceste servicii sunt printre cele mai bune din freelancing.

Asistenta online

Asistenta online presupune o varietate de task-uri, de la a raspunde la telefoane la actualizarea unor site-uri web, corespondenta prin e-mail sau creare de articole. Asta iti poate aduce un venit suplimentar fara sa depui un efort prea mare.Servicii de contabilitate

Daca ai cunostinte si o diploma in contabilitate, vei avea nevoie doar de un software si un calculator dedicate  acestei  afaceri. Apoi trebuie doar sa gasesti  clienti. Uita-te pentru inceput la intreprinderile mici, start-up-uri;  acestea sunt cel mai probabil in situatia de a avea nevoie de ajutorul tau.

Servicii de consultanta / de coaching / predare

Furnizarea de servicii de consultanta sau de coaching este ceva la moda si destul de permisiv. Poti incepe cu propria experienta, cunostinte de specialitate dintr o anumita industrie pe care sa le vinzi la oameni care au nevoie. Nu ai nevoie decat de cunostinte si abilitati de a convinge oamenii sa te plateasca pentru a le impartasi cu ei.

 afaceri profitabile de acasa

Idei de afaceri in comert

Daca vrei sa vinzi anumite produse trebuie sa te gandesti daca le poti crea tu sau vei avea nevoie sa contactezi un furnizor. Trebuie sa alegi foarte bine nisa de business pentru a avea succes si a castiga bani atat cat iti doresti.

Vanzarea online

Ai posibilitatea de a-ti deschide un magazin online si de a vinde ce produse iti doresti. Desi costurile sunt mici fata de un magazin fizici, trebuie sa te gandesti serios la buget pentru promovare.

Mestesug

Posibilitatile sunt nelimitate – poti transforma pasiunea ta in profit, daca esti interesat de  oricare dintre proiectele de mestesug: arta din sticla, din tesut, lumanari, ceramica, crosetat, broderie, bijuterii, fotografie, pictura, etc. Tu faci produsele si le poti vinde direct, prin pagina de Facebook, prin cunostinte sau parteneriate cu alte magazine.

Agricultura / culinar

Daca ai o pasiune pentru cultivarea de resurse specializate in pietele de nisa (cum ar fi ciuperci, fructe exotice, legume cultivate ecologic, plante neobinuite sau flori) ai posibilitatea de a vinde la nivel local pentru persoane fizice, restaurante, afaceri sau in pietele fermierilor. Mai ales ca domeniul agriculturii este iar la moda si cererea pentru produse naturale si BIO este in crestere.

Cea mai buna idee de afaceri pe care sa o incepi de acasa este cea care se potriveste cu pasiunile tale, interesele, abilitatile si nevoile. Potrivirea resurselor cu ideea ta de afaceri este cea mai buna modalitate de a incepe un business pe cont propriu. Iar o afacere te duce mai aproape de independenta financiara.

Te-ar putea ajuta sa citesti si Cum facem trecerea de la angajat la antreprenor

Succes !

4 thoughts on “Idei de afaceri profitabile pe care sa le incepi acasa

  1. Ideile sunt foarte bune, insa ar prinde bine si cate un „hint” cum poti incepe sa faci lucrurile astea. M-am gandit si eu la unele din variante prezente in articolul vostru insa nu am gasit modalitatea efectiva de a si pune in practica.

    1. Buna Radu

      Iti recomand sa cauti oameni care deja fac asa ceva si sa le ceri putin ajutor. Sigur te vor indruma. In articole viitoare incercam sa detaliem si noi. Multumim 🙂

    2. Salut Radu, daca te intereseaza subiectul despre cum poti incepe o astfel de afacere, trimite-mi un mail si discutam. Paul

  2. Serviciile de marketing online sunt la mare cautare si le poti incepe linistit(a) de acasa, impotant este sa stapanesti foarte bine domeniul.

Comments are closed.