cand lucrezi pentru tine

8 lucruri de stiut cand vrei sa lucrezi pentru tine

Educatie Financiara

cand lucrezi pentru tine

Te-ai hotarat sa lucrezi pentru tine? Esti pregatit sa renunti la job in favoarea antreprenoriatului? Felicitari!

Sa fii antreprenor este una dintre cele mai implinitoare experiente pe care le poti avea in viata, dar si una dintre cele mai dificile. Din cauza ca nu mai ai un venit sigur la fiecare sfarsit de luna ca atunci cand lucrai pentru altcineva( erai angajat) , te simti deseori pe muchie de cutit.

Cu toate acestea, sa fii antreprenor este o rasplata in sine, cu multe beneficii personale si profesionale. Asadar, daca vrei sa lucrezi pentru tine, asigura-te ca urmezi urmatorii pasi:

1. Imbraca-te pentru munca in fiecare zi. Multi antreprenori la inceput de drum lucreaza de acasa, insa asta nu inseamna ca e ok sa ramai in pijamale sau trening toata ziua. In schimb, cand te apuci de treaba imbraca-te comod, dar ca si cum esti la birou, si vei constata ca te vei concentra mai bine pe munca ta.

2. Tine minte ca nu este vorba despre cantitate, ci despre calitate. La inceput, vei constata ca poate nu lucrezi pe cat de mult ti-ai propus. Este in regula, de fapt este mai bine sa iti acorzi timp sa reflectezi si sa cercetezi decat sa lucrezi mult si prost.

3. Cunoaste-ti propria valoare. Este mai important sa fii tu constient de propria valoare decat altii. Daca tu stii cat esti de valoros, le vei putea spune si celorlalti cat esti de valoros pentru ei si iti vei putea vinde ideile mai bine.4. Devino familiar cu legile lui Murphy. Daca ceva poate merge prost o va face, si aceasta este realitatea.

5. Indeparteaza persoanele negative din viata ta. Probabil ca vor fi oameni care iti vor pune piedici, care vor vrea ca tu sa nu ai succes, si tot ce poti face este sa ii eviti si sa ii indepartezi din viata ta.

6. Nu trage de timp. Nu-ti evita responsabilitatile, pentru ca mereu vor exista scuze care sa te distraga de la munca. Nu, cand ai ceva important de facut pentru munca nu e nevoie sa cureti cuptorul sau sa speli draperiile, si serialul preferat va fi tot acolo cand termini treaba. Iti recomandam acest curs online de managementul timpului!

7. Cu cat admiti ca ai nevoie de ajutor, cu atat mai repede il vei primi. Desi societatea inca priveste ajutorul ca un semn al slabiciunii, cei mai de succes oameni ai lumii au primit ajutor pentru ca l-au cerut. Ei au avut mentori grozavi care i-au ajutat sa creeze relatii de afaceri si sa se ghideze in cariera. Stii vorba, “cere si ti se va da”.

8. Zilele trec incet, dar viata trece repede. Daca vrei sa faci ceva, e momentul sa iei atitudine. Nu te trezi peste zeci de ani ca nu ai profitat niciodata de ocazia de a face ceva maret. Indiferent de rezultat, profita intotdeauna de sansele care iti apar in cale.

Citeste si „Idei de afaceri profitabile pe care sa le incepi de acasa” .

Vezi aceste cursuri de antreprenoriat! Te pot ajuta sa castigi mai multi bani si a faci mai putine greseli 😉

1 thought on “8 lucruri de stiut cand vrei sa lucrezi pentru tine

  1. Salut!

    Mi-a plăcut mult articolul tău!
    Sunt la început de drum și mă regăsesc în câteva din punctele scrise de tine. Abia acum încep să realizez adevărată importantă a ceea ce ai scris la nr. 7, cere ajutor și îl vrei primi.

    Felicitări pentru articol și continuă treaba bună!

    DIstracție și spor în tot ce faci! 🙂

Comments are closed.