vizualizarea succesului

Cum te ajuta vizualizarea in atingerea succesului

Dezvoltare Personala

vizualizarea succesului

Exista numeroase definitii ale succesului …  este insa mai importanta propria ta parere despre succes! Un lucru este cert, si anume ca toata lumea este in cautarea succesului. Insa nu toti reusesc sa il gaseasca.

Principala intrebare pe care ne-o punem este de ce este succesul atat de greu de atins.  Multi pun succesul pe seama norocului sau a nepotismului  (structura economica care apreciaza anumite pozitii ocupate mai mult decat pe altele, fara o explicatie rationala).

Asadar, cum creezi o reteta a succesului?

Ei bine, te poti uita la povestile de succes din jurul tau, povesti care nu sunt deloc putine. Oameni cu background diferit, cu teluri diferite, au folosit diverse abordari in a gasi calea spre succes.

Gandirea pozitiva si stabilirea unor obiective clare au fost indentificate de multi a fi numitorul comun in atingerea succesului. Gandindu-te constant si cu tarie la ceea iti doresti te poate duce fara sa constientizezi acolo unde vrei.

Exemple de vizualizari care au dus catre succes

De la Bill Gates, la Jim Carrey, la Arnold Schwarzenegger sau Lou Ferrigno, toti accesti oameni de success au declarat ca vizualizarea si gandirea pozitiva au fost principalele resurse care au contribuit la drumul lor in gasirea succesului.

Jim Carrey chiar a completat in 1987 un cec in valoarea de $10 milioane cu numele lui, pe care scria ‘Plata pentru servicii de actorie’, pe care l-a datat cu Ziua Recunostintei 1995, si l-a pus in buzunar. In 1994 a primit $10 milioane pentru rolul din filmul Dumb and Dumber (Tantalaul si Gogomanul).

In perioada in care Arnold Schwarzenegger practica culturismul, isi imagina ca muschii lui au o forma perfecta in timpul antrenamentelor, urmand sa castige Mr. Olympia 7 ani la rand. Cel mai important este sa crezi in succes iar vizualizarea te ajuta in aceasta directie.

Care este explicatia pentru faptul ca Arnold a devenit un campion al culturismului, star la Holywood si guvernator al Californiei pornind de mic de la zero, dintr-un sat din Austria? El pune totul pe seama vizualizarii.

“Ceea ce trebuie sa faci este sa creezi o imagine a ceea ce vrei sa fii, si sa traiesti cu aceasta imagine ca si cand este deja reala.” Arnold Schwarzenegger

Explicatia stiintifica a vizualizarii

Experienta de succes a campionilor nu este confirmata doar de vizualizarea succesului si de gandirea pozitiva, dar si de stiinta.

Epigenetica este o descoperire stiintifica recenta, care pune puterea gandului mai presus de factorii genetici. ‘Epi’ inseamna ‘deasupra’  iar in limba greaca termenul ‘epigenetica’ inseamna ‘mai presus de gene’, lucru ce sugereaza faptul ca avem control asupra genelor noastre. Genele noastre contin ADN care la randul lui contine ARN, alcatuit din proteine. Elementele componente ale AND-ului si modalitatea de aranjare a acestora influenteaza modul in care informatia este transmisa atunci cand aceasta este solicitata de organismal uman; lucru care in mod evident determina felul in care o persoana se poate adapta la situatii neprevazute si ca atare poate avea success.

Aceste formatiuni sunt afectate de gandurile noastre. Asadar, gandurile pozitive ne vor ajuta sa fim pregatiti din punct de vedere genetic pentru a avea succes sau pentru a atinge obiectivele pe care ni le setam. Corpul si mintea comunica prin epigenetica, iar prin armonizarea acestei comunicari putem crea armonie si eficientiza modul in care celulele lucreaza. De exemplu performanta creste, orice incercam sa facem putem face mai eficient. Creierul poate dezvolta noi legaturi si semnale pentru a comunica cu celulele dar pentru a face acest lucru posibil, perceptiile si gandurile noastre trebuie sa fie pozitive si bine organizate.

Ce reprezinta de fapt gandurile si cum le putem controla in functie de obiectivul dorit?

Gandurile sunt compuse din:

Imaginatie: Este raspunsul inconstient al mintii la stimuli externi. A fost demonstrat faptul ca mintea umana nu poate face diferenta dintre amintiri imaginare si amintiri ale unor fapte reale (ambele fiind pastrate). Doar in cazul in care ne cunoastem contextul unei amintiri anume putem asocia amintirea unor fapte reale cu evenimente si consecintele acestora.

Cu toate acestea, crezand cu tarie in visurile si imaginatia noastra (precum Jim Carrey si Arnold Schwarzenegger), mintea noastra se concentreaza pe asta si creeaza un adevar, o speranta care  ne ajuta sa ne atingem obiectivele.

“Cred cu tarie in faptul ca iti poti crea propriul univers. Asta si incerc sa fac, sa creez unul bun pentru mine.” – Jim Carrey

Vizualizarea: Cu cat ne concentram pe o imagine anume mai mult, cu atat generam mai multe raspunsuri la stimulii externi. Concentrandu-ne pe aceasta imagine, ne indemnam sistemul sa se alinieze la procesul de vizualizare. Acest lucru ajuta mintea sa isi ia puncte de referinta si sa lucreze spre atingerea scopurilor, pe masura ce ii oferim imagini create cu ajutorul imaginatiei noastre.

“Cu cat m-am concentrat mai mult pe aceasta imagine si am lucrat si am acumulat masa musculara, am vazut din ce in ce mai mult ca este posibil sa devin imaginea din imaginatia mea. ” Arnold Schwarzenegger

Gandurile pozitive sunt fundamentale in atingerea succesului. Citeste si Cum sa obtii tot ce iti doresti

Actioneaza! Fa urmatoarele lucruri pentru a atinge succesul:

1. Inconjoara-te de oameni pozitivi

Daca esti inconjurat de oameni pozitivi vei prelua automat atitudinea lor pozitiva, ceea ce te va ajuta in drumul tau spre succes. Iti va da incredere in tine.

“Trebuie sa crezi ca poti realiza lucruri marete inainte sa iei actiune in a le realiza.” Michael Jordan

2. Hraneste-ti constant visurile si crezi in ele

Creeaza un vis al tau si crezi in el. Acesta este punctul de pornire spre succes.

“Pentru a fi campion trebuie sa te comporti ca atare, comporta-te ca un campion.” Lou Ferrigno

3. Persevereaza

Nu lasa cateva esecuri sau griji sa te indispuna. Daca intalnesti obstacole in drumul tau nu inseamna ca drumul nu este cel bun.

“Nu am dat gres. Am gasit 10.000 de moduri care nu functioneaza.” Thomas Edison

4. Invata din reusite si esecuri anterioare

Reusitele si esecurile tale te vor invata sa identifici lucrurile care functioneaza si te vor motiva. Daca cineva a infaptuit ceva inainte, este confirmarea faptului ca acel lucru este realizabil, asadar de ce sa nu poti si tu?

“Succesul este o stare de spirit. Daca iti doresti sa ai succes, poti incepe sa te gandesti ca esti un om de success.” Dr. Joyce Brothers

Aboneaza-te la newsletter pentru gandire pozitiva zi de zi 

2 thoughts on “Cum te ajuta vizualizarea in atingerea succesului

  1. Benefice aceste relatari,Eu candva in copilarie am avut asemenea viziuni si imaginati,imi aduc bine aminte ca ganndeam pozitiv si acele lucruri mi se intamplau,Dupa ce am ajuns la maturitate mam casatorit si tot ce e posibil am intrat in actiune cu un alt mediu nam mai reusit sa ma concentrez si acele lucruri au disparit, Astept articole Viitoare.

  2. La Arnold Schwarzenegger cred ca se traduce prin siguranta de sine. Deci pentru crearea acelei imagini nu e de ajuns creativitatea, ci increderea in fortele proprii si lupta continua pentru a-ti atinge scopurile.

Comments are closed.