dependenta telefon, semne ca esti dependent de smartphone

Tu esti dependent de telefonul mobil?

Dezvoltare Personala

dependenta telefon, semne ca esti dependent de smartphone

Tehnologia ne face viata mai usoara, acest lucru este evident deja pentru toti. Ceea ce nu este la fel de evident este ca in acelasi timp ne face viata si un pic mai grea. Desi ne vine usor sa ne exprimam prin mesaje si social media, conversatiile fata in fata devin din ce in ce mai rare. Multi dintre noi am ajuns sa preferam tehnologia, si nu contactul uman.

Tu esti dependent de telefon? Daca prezinti aceste semne, esti cel putin pe calea de a deveni dependent de telefonul tau mobil.

Il folosesti tot timpul. Telefoanele ar trebui sa fie folosite pentru urgente si pentru cazul in care trebuie sa intri in contact cu cineva care se afla departe de tine, nu ca un brat in plus. Daca nu te-ai putea inchipui fara telefon, nu e de bine.

Nu esti niciodata la mai mult de un metru distanta de telefonul tau. Asta inseamna ca esti unul dintre oamenii care iau telefonul cu ei in baie, in bucatarie, si care nu pleaca niciodata de acasa fara el.

Iti verifici telefonul chiar si cand esti cu prietenii si familia. Daca i-ai auzit vreodata pe cei dragi plangandu-se ca nu le acorzi atentie din cauza telefonului, ar trebui sa iei masuri. Alege sa petreci timp de calitate cu ei, si ia o pauza de la telefon.

Nu il inchizi niciodata. Da, exista oameni care isi inchid telefoanele mobile din cand in cand. Ar trebui sa incerci si tu asta.

Suferi de insomnie. Utilizarea telefonului mobil inainte de culcare si in timpul noptii este considerata o cauza a insomniei, asa ca tine-ti telefonul departe de pat pentru un somn odihnitor.

La mese in familie, fiecare e cu telefonul lui. Ce e aia interactiune umana?

Vorbesti la telefon oriunde. In autobuz, la birou, in supermarket, oriunde e un loc bun de discutat minute in sir la telefon dupa parerea ta. Dar gandeste-te – chiar iti doresti sa stie 20 de straini despre ciuperca ta la picior?

Degetele tale s-au deformat in functie de smartphone-ul tau. Este o realitate ca oamenii care stau tot timpul cu telefoanele in mana isi deformeaza forma degetelor.

Nu stii sa porti o discutie reala. Cand esti pus in situatia de a discuta cu cineva fata in fata, esti confuz si nu stii ce sa faci. Iti vine sa crezi ca in viata reala nu exista emoticoane?

Ai probleme de vedere. Cand te chinui in mod constant sa vezi pe ecranul unui telefon, iti obosesti ochii si iti creezi probleme de vedere.

Esti obsedat sa iti verifici conturile de social media. Incearca sa numeri de cate ori iti verifici conturile de pe retelele sociale intr-o zi, si daca numarul rezultat este unul cu 3 cifre, esti dependent de telefon.

Iti pui relatiile in risc. Oamenilor care nu sunt dependenti de telefoane nu le place sa stai pe telefon in timp ce ei incearca sa discute cu tine, asa ca sunt sanse sa te trezesti ca nu mai esti invitat la iesirile cu prietenii tai.

Nu stii nimic despre managementul timpului. Daca iti neglijezi alte responsabilitati ca sa stai pe telefon, esti dependent de acesta.

Asadar, tu esti dependent de telefonul tau mobil?