Incheie-ti ziua ca oamenii de succes!

Dezvoltare Personala

Realitatea din zilele noastre este ca oamenii obosesc, iar nivelurile noastre de creativitate si energie fluctueaza in timpul zilei, in timpul saptamanii si chiar in timpul unui an. Productivitatea difera in functie de multi factori, si nu e bine sa impingem dincolo de limitele noastre pentru ca riscam sa ne epuizam. Burn Out-ul este una din problemele cu care ne confruntam in ultima vreme.

Oamenii de succes au invatat sa lucreze in ritmul natural al corpului pentru a obtine maximul de productivitate, sa se bucure de perioadele pline de energie. Oamenii care se simt bine in majoritatea timpului, care sunt mai productivi si relaxati au niste obiceiuri pe care ti le spunem si tie.

8 Sfaturi despre cum sa iti inchei ziua de azi ca sa ai maine mai multa energie:

1.Decide in mod constient cand termini munca intr-o zi. Multumita tehnologiei, e usor sa mai raspunzi la inca un mail, sa mai faci inca ceva chiar si dupa ce ai plecat de la birou. Renunta la acest obicei, iti vei enerva familia daca te apuci sa raspunzi la mesaje la cina si iti vei afecta si productivitatea de a doua zi. Fa un efort constient sa termini cu treaba atunci cand pleci acasa si lasa pe a doua zi ce mai ai de rezolvat. Incearca in schimb sa apreciezi timpul pe care il petreci cu familia si prietenii seara.

2. Fa ordine. Un birou aglomerat nu ne lasa sa ne concentram, asa ca fa-ti ordine pe birou seara inainte sa pleci acasa.

3. Nu lua decizii importante seara. Oamenii de succes nu lasa niciodata decizii importante catre sfarsitul zilei de munca, atunci cand sunt obositi si nu se mai pot concentra. Lasa astfel de lucruri pentru dimineata, cand esti la putere maxima, si amana pe seara sarcinile mai usoare.

4. Inchide discutiile/ activitatile de peste zi. Pe cat poti, incheie discutiile incepute, trimite mail-urile urgente si incheie activitatile ce pot fi incheiate fara a sta peste program la munca. Daca nu poti incheia, noteaza unde ai ramas sau anunta-ti partenerii ca revii a doua zi cu solutiile.

5. Saluta-ti colegii de la birou inainte sa pleci, nu e frumos sa dispari pur si simplu. Productivitatea si starea de bine sunt legate de relatiile armonioase la locul de munca.

6. Gandeste-te la ce ai de facut urmatoarea zi. Acorda-ti putin timp la sfarsitul zilei sa reflectezi la ce ai de facut maine ca sa nu mai pierzi timpul atunci. Noteaza-ti in agenda ca sa iti eliberezi mintea pentru restul serii, iar a doua zi de dimineata vei sti exact ce ai de facut.

7. Sarbatoreste-ti realizarile din ziua care a trecut. Studiile au aratat ca daca notezi trei lucruri pozitive care s-au intamplat in timpul zilei, vei fi mai fericit pe termen lung. Nu e suficient sa te gandesti la ele, scrie-le la sfarsitul zilei. Invata sa fii recunoscator pentru ceea ce ai si ceea esti!

8. Lasa stresul la usa atunci cand intri in casa. Nu-ti aduce problemele de la birou acasa, ele te vor astepta in mod sigur a doua zi la birou. Bucura-te in schimb de timpul tau de relaxare in familie sau cu prietenii.

Tu ai si alte obiceiuri care te ajuta sa inchei bine ziua?

Daca nu te descurci foarte bine la gestionarea timpului, iti recomandam acest curs online de managementul timpului!

1 thought on “Incheie-ti ziua ca oamenii de succes!

Comments are closed.