Ce legatura exista intre frumusetea unei femei si increderea in sine?

Dezvoltare Personala

Dezvoltarea personala are ca scop autocunoasterea, acceptarea si dobandirea increderii in sine si a unei mentalitati de invingator. Avem sute de articole de dezvoltare personala din care sa invatati si sa va inspirati si majoritatea abordeaza inteligenta emotionala si dezvoltarea de abilitati.

In acest articol vrem sa va aducem in prim plan un aspect ce influenteaza in mod semnificativ femeile. Nu ca barbatii ar scapa de aceasta frica …doar ca in cazul femeilor el este mult mai accentuat – Frumusetea, sau mai bine spus, modul in care fiecare isi percepe corpul.

Exista industrii intregi ce se bazeaza pe nevoia de a fi frumosi, de la saloanele de infrumusetare, la case de moda si sali de sport, toate urmaresc sa ne vanda o imagine ideala a femeii.Retelele de socializate, revistele, televiziunea au devenit factori de stres pentru ca ne arata in mod constant vieti minutale ale unor oameni extrem de frumosi, tineri, impecabil imbracati si aranjati … Si noi, oamenii obisnuiti, care poate muncim de acasa imbracati in trening sau alergam intre birou si scoala copiilor, ne dorim sa fim ca ei. Dar noi suntem reali si autentici, nu avem resursele financiare ale vedetelor si nici nu ne castigam banii “fiind frumosi”.

Asta nu inseamna ca nu putem fi frumosi, armoniosi, aranjati si eleganti… putem fi suficienti, nu perfecti.

Ce fac femeile ca sa se simta mai frumoase?

Ce fac femeile ca sa se simta mai frumoase, sa se vada intr-un mod pozitiv, sa aiba mai multa incredere in ele? Apeleaza la tratamente cosmetice sau chiar interventii chirurgicale pentru a corecta aspectele corporale care nu le plac. Si nu ar fi asta o problema daca deciziile ar fi cu adevarat asumate si nu vin dintr-un sentiment profund de inadecvare.

Sa faci un tratament pentru fata, sa cureti tenul si sa reduci din ridurile fine este ceva normal pentru multe femei trecute de 40 de ani si este minunat ca avem acces astfel de servicii.

Fiecare femeie viseaza sa aiba coapse lipsite de celulita, sa fie mai slabe si tonifiate. Doar ca a vrea sa ai aceste lucruri fara a fi dispusa sa iti schimbi stilul de viata este echivalent cu a te minti. Si minciuna fata de sine nu face altceva decat sa te indeparteze de tine, de procesul tau de dezvoltare personala.

Corpul nostru reflecta ceea ce suntem si facem zi de zi.

Se spune ca frumusetea vine din interior si cu siguranta asa este! Cand ai grija de tine la nivel emotional si cognitiv, implicit vei incepe sa ai grija si de corpul tau. Cand esti bine cu tine se vede si pe chipul tau, si in relatiile pe care le ai si in nivelul stimei de sine.

O minte flexibila se afla intr-un corp flexibil. Cand faci yoga nu iti lucrezi doar corpul ci si mintea. Cand tii o dieta alimentara iti va fi mai usor sa tii si o dieta de relele de socializare sau TV… Cand renunti la junk-food probabil ca vei renunta si la relatiile toxice.

Toate se intrepatrund si atunci este de inteles si legatura intre stima de sine si frumusetea.

Cand nu iti place de tine la nivel fizic cel mai sigur nu iti place de tine nici la nivel psihic si emotional. Cand nu te iubesti si nu te respecti ca om, este extrem de usor sa mananci pe fond emotional, sa te privezi de somn, sa muncesti prea mult si sa te stresezi.

Stima de sine si frumuseatea sunt interconectate, si asa cum putem facem diferite interventii ca sa fim mai frumosi, putem face si actiune specifice pentru a ne dezvolta personala si a avea o relatie mai buna cu noi insine.