Cele mai bune Sfaturi pentru sanatatea mentala

Sanatate

Am inceput un articol cu 15 cele mai bune sfaturi pentru sanatatea fizica si psihica. In acest articol gasiti 10 dintre cele mai buna recomandari pentru sanatatea mentala. Ce sa faci pentru a-ti pastra mintea agera si pentru a avea o stare de bine constanta in viata ta!

Fa aceste 10 lucruri pentru sanatatea mentala:

1.Exercitii pentru minte. Cercetatorii americani au inventat termenul „neurobics” pentru sarcinile care activeaza propriile cai biochimice ale creierului. Spala-te pe dinti cu cealalta mana, alegeti hainele dupa simtul tactil si nu cel vizual, alege un nou traseu spre munca. Persoanele cu agilitate mentala au sanse mai mici pentru bolile mentale sau Alzheimer.

2.Primesti ceea ce oferi. Intotdeauna daruiesti si nu primesti nimic? Acesta este drumul catre compasiune. Daruieste-ti si tie si primeste si de la ceilalti, altfel vei ajunge la un punct in care nu vei mai avea nimic de oferit. Si daca te gandesti ca nu poti accepta sa primesti ceva de la ceilalti, de ce te astepti ca ei sa primeasca de la tine?

3.Fii spiritual. Un studiu stiintific facut de Harvard University a confirmat faptul ca pacientii care se rugau se recuperau mai repede fata de cei care nu o faceau, chiar daca nu erau constienti de rugaciune.

4.Inlatura stresul. Consuma regulat fructe si legume, ceaiuri din plante, alune. Acestea va pot ajuta in conditii de stres. Din cand in cand te poti rasfata cu un cocktail pina colada sau poate un pahar de vin rosu.

5.Implinirea. Viata este prea scurta pentru a nu ne focusa pe lucrurile simple. Concentrandu-te pe lucrurile simple, vei elimina toate grijile. Pune accent pe senzatii si experiente: observa textura unei capsuni, gustul dulce-acrisor al unui fruct, traieste atunci cand partenerul te ia de mana, simte senzatiile la nivelul pielii. Invata sa te concentrezi pe lucrurile simple.

6.Cere ajutor. Nu te feri in a recunoaste ca ai nevoie de ajutorul cuiva intr-o problema. Oamenii puternici cer ajutor si vei fi respectat pentru asta.

7. Termina lucrurile care nu mai merg. Nu continua o relatie in virtutea inertiei daca lucrurile nu mai merg intre voi. Asta nu face decat sa te tina in loc.

8.Bucurati-va de intimitate.Un studiu american a aratat ca stresul, copii și munca sunt factori principali pentru a diminua libidoul. Odata cu aparitia de tehnologiilor care ne permit sa lucram, de la domiciliu, liniile dintre locul de munca si viata personala au devenit neclare. Nu pierdeti momentele de intimitate cu partenerul vostru.9.Dormiti bine. Odihna vindeca trupul si a fost demonstrat ca somnul reduce riscul de probleme cardiace si probleme psihologice. Citeste aici cum sa ai un somn odihnitor.

10.Razi cu pofta. S-a fost demonstrat ca rasul ajuta la vindecarea organelor, precum si a inimilor frante. Studii in Japonia indica faptul ca rasul intareste sistemul imunitar si ajuta organismul sa se scuture de reactii alergice, si acestea sunt doar o parte din efectele benefice ale rasului!

Citeste si 12 ganduri toxice la care trebuie sa renunti!