efectele benefice ale rasului

Efectele benefice ale rasului

Sanatate

efectele benefice ale rasului

Proverbul care spune ca rasul este cel mai bun medicament poate ca exagereaza un pic – nu in orice situatie rasul este chiar leacul cel mai bun – dar, cu siguranta, rasul poate fi adesea un mijloc terapeutic cu efecte nebanuit de puternice. Iar adevarul vechiului proverb se verifica zi de zi, si nu doar in situatii banale. (De cate ori n-ati venit la serviciu prost dispusi din pricina unei raceli ori chinuiti de o durere de spate, iar o partida buna de ras cu colegii v-a facut sa va simtiti mai bine?) Uneori, chiar probleme medicale grave sau suferinte ce se intind pe o perioada lunga de timp pot fi alinate prin efectul benefic al rasului.

Iti prezentam 5 efecte benefice ale rasului

1. Rasul contribuie cu succes la eliminarea starilor psihice tensionate.

Atat medicii cat si pacientii au observat efectele benefice pe care rasul le are asupra organismul uman. Daca treci printr-o perioada proasta, trista si incarcata de emotii negative, nu ezita sa razi! O portie buna de ras poate fi antidotul starii de proasta dispozitie. Cateva minute sanatoase de ras, calmeaza spiritul, producand stare de liniste si echilibru interior. Inca din Antichitate, rasul si buna dispozitie au fost asociate cu sanatatea si longevitatea.

2. Rasul ajuta la arderea caloriilor.

Daca faci parte din categoria persoanelor permanent preocupate de modul in care arata, dornice de a-si mentine silueta sau de a slabi, poti sa adopti cura de ras! Cateva minute de ras constituie echivalentul unui set de abdomene sau a catorva minute bune de alergare. Rasul ajuta la arderea caloriilor si aduce organismului tau buna dispozitie, atat de importanta pentru mentinerea frumusetii.

3. Rasul contribuie la intarirea relatiilor dintre oameni

Rasul este una dintre cele mai bune metode de a pastra o buna relatie cu cei din jur. Starea buna de dispozitie si veselia apropie oamenii. Astfel, cu ajutorul rasului poti intari relatiile sociale. Rasul este o modalitate universala de comunicare, iar puterea sa este incredibila: creeaza legaturi, rezolva conflicte, produce o stare generala de bine si elimina toate energiile negative din jur.

4. Rasul ajuta la cresterea imunitatii

Rasul joaca un rol considerabil in reducerea presiunii arteriale si cresterea tolerantei la durere. De asemenea, mareste nivelul de endorfine din organism si ajuta la cresterea imunitatii. S-a dovedit ca rasul protejeaza de anumite boli, elimina stresul si incetineste procesul de imbatranire. Femeile ar trebui sa stie ca rasul le face mai frumoase, si nu doar pentru ca barbatii prefera prin excelenta femeile vesele, ci si pentru ca rasul antreneaza muschii fetei, realizand un adevarat masaj facial care mentine tenul tanar.

5. Relatiile in care partenerii rad macar 10 minute sunt mai stabile

Rasul este binevenit oriunde, chiar si la serviciu, pentru ca este o modalitate care destinde atmosfera, imbunatatepte spiritul de echipa si relatiile dintre colegi, iar momentele vesele au si rolul de a spori randamentul. S-a demonstrat ca relatiile in care partenerii rad impreuna macar 10 minute pe zi sunt mult mai stabile si lipsite de certuri decat cuplurile cu parteneri „seriosi”. Totodata, copiii care cresc in familii unde se rade mult se dezvolta atat mental, cat si afectiv, mult mai repede. Capata incredere in ei si obtin rezultate scolare bune. Concluzionand, rasul ar trebui sa fie un accesoriu de care sa abuzam zilnic.

Aboneaza-te  la newsletterul nostru pentru a afla despre celelalte articole de sanatate:

[mc4wp_form id=”3273″]