Sportul si efectele benefice asupra imunitatii

Sanatate

Zilele acestea cand o grava pandemie de gripa s-a abatut asupra omenirii, realizam poate mai mult ca niciodata ca un organism cu un sistem imunitar puternic ne poate proteja eficient. Chiar daca luam virusul, organismul nostru este mai puternic si putem face o forma mai usoara de boala (asimptomatica chiar) sau macar avem sanse de vindecare rapida. In general un corp cu un sistem imunitar bun este si mai putin predispus la alte afectiuni grave (boli cardiovasculare, ale sistemului respirator, diabet, afectiuni oncologice..) care fac ca o gripa normala sa se transforme rapid in ceva mortal.

In general specialistii sunt de acord ca un sistem imunitar puternic este dat de combinatia constienta a mai multor factori: o dieta corecta si sanatoasa (multe legume si fructe proaspete, absenta zaharului rafinat, carne putina si slaba, putini carbohidrati) miscare fizica regulata  (fie ca mergeti la sala, alergati sau pur si simplu munca voastra implica efort fizic), absenta viciilor grave (alcool, tutun, droguri), odihna de calitate (fara nopti pierdute si culcat de la ora 22) si gandire pozitiva (incredere si speranta in viitor, cat mai putin stres).In articolul de fata ne vom ocupa de efectele benefice ale exercitiilor fizice asupra sistemului imunitar si implicit asupra starii de bine a fiecaruia dintre noi. Cel mai important lucru este sa faceti sport.

Luati-va echipamentul de fitness si apucati-va de treaba. Daca nu aveti timp sau nu va place sa mergeti la sala, puteti face si acasa, sunt destule programe online de antrenament, iar costul aparatelor de care aveti nevoie nu mai este prohibitiv. Daca sunteti adeptul alergarii, mersului pe bicicleta sau inotului, este la fel de bine, un sport cu cat este mai complex cu atat are efecte multiple.

Daca vreti sa combinati distractia cu sportul, atunci sporturile de echipa sunt cele mai potrivite (fotbal, baschet, volei) in felul acesta va distrati si cu prietenii dar aveti parte si de conditie fizica. Vedeti aici si oferta de echipamente de fotbal in caz ca aveti nevoie.

Indiferent ce tip de sport/miscare alegeti sa faceti, important este acest lucru va va ajuta sa aveti un sistem imunitar puternic, pregatit sa va ajute la nevoie. Citeste aici cum sa alegi sportul care ti se potriveste.

De ce este nevoie sa avem un sistem imunitar puternic?

  • Racim rar, iar atunci cand o facem dezvoltam forme usoare
  • Organismul poate lupta eficient impotriva bolilor grave ( afectiuni oncologice, inflamatii)
  • Mai putin predispus la alergii
  • Sanatatea fizica sustine si sanatatea mentala
  • Reducem procesul imbatranirii

Daca totusi nu va puteti dezvolta imunitatea pe cale naturala, puteti apela si la suplimente nutritive, insa doar cu recomandarea medicului.