Cum să-ți pregătești părul pentru vară: sfaturile experților

Sanatate

Odată cu venirea verii, nu vine doar vremea bună, obiceiurile alimentare si de petrecere a timpului liber se schimbă și asta afectează părul. Temperaturile ridicate afectează atât scalpul, cât și părul și, chiar mai mult, dacă parul este vopsit. Din acest motiv, este mai bine să începeți să urmați din timp o serie de obiceiuri de ingrijire care vă asigură nu doar un păr frumos, ci și unul sănătos.

Începeți vara cu un set-up bun. Pregătiți-vă părul pentru sosirea căldurii. Deshidratarea este doar unul dintre efectele verii și partea cea mai fragilă care de usuca prima sunt vârfurile. Nu pierdem nimic daca le tundem pentru a evita ruperea. De asemenea, acum că vine căldura, hrănește-le cu produse specifice cum sunt uleiurile hrănitoare aplicate doar în această zonă. Poti incerca si cu fiole regenerare par.

Scalpul. Scalpul este o piele cu unele particularități, cea mai importantă fiind că este o zonă cu aport de sânge ridicat. Scalpul este locul unde are loc ancorarea și creșterea părului nostru. Acolo este hrănit datorită circulației sanguine care transportă oxigenul și substanțele nutritive necesare creșterii acestuia. Transpirația, produsele de modelare, metalele prezente în poluarea din aer sau resturile de pigmenți de culoare se depun împiedicând funcționarea optimă. De aceea, la inceputul verii, este indicat să se efectueze un peeling care să-l elibereze de tot felul de reziduuri și particule care s-au acumulat pe parcursul anului. In felul acesta te poti asigura ca ai un par sanatos, deoarece acesta depinde in mare masura de sanatatea scalpului.

Schimbați șamponul pentru a-l adapta la noile temperaturi. În timpul primăverii, schimbările de vreme sunt constante. Asta înseamnă că în unele zile avem mai mult temperaturi de iarnă, iar altele mai mult de vară. Odată cu căldura scalpul tinde să transpire, dar o dată cu frigul se usucă și aceste schimbări constante îl pot stresa. Este indicat să-l observați și să vedeți dacă tinde să fie mai gras sau mai uscat și de acolo corectați excesul de sebum sau hidratati mai mult. Ar trebui să adaptăm șampoanele la diferitele nevoi sezoniere și să începem să folosim formule care curăță ușor și nu sunt atât de dense. Vezi si oferta sampon dercos.

Protejează, este mai bine să previi decât să vindeci. Odată cu căldura vin primele bai la mare sau piscina și, de asemenea, o expunere mai mare la soare. Așa cum îți protejezi pielea, protejează-ți părul. Dacă ai de gând să stai mult timp în aer liber, stropește-ți părul cu o masca de  protecție solară. Pentru a minimiza și mai mult daunele, un truc bun este să aplici masca inainte de a merge la baie, astfel ne asiguram ca parul sa nu fie deshidratat,  dar in acelasi timp este si protejat. De asemenea, trebuie sa aveti grija la parul ud, atat la dus cat si pe plaja, deoarece este mai fragil și tinde să se rupă.

Citeste si 5 factori care afecteaza sanatatea parului tau