Scapa de kilogramele in plus si recastiga-ti increderea in tine

Sanatate

Starea noastra de bine implica de cele mai multe ori factori ce compun ulterior, imaginea despre propria persoana. Este esential sa iti cunosti organismul si sa conturezi o descriere coerenta a corpului tau atunci cand te privesti in oglinda.

Si fara a fi superficiali, trebuie sa recunoastem ca aspectul fizic este foarte vizat si oricat de mult incercam sa ne ferim de stereotipuri, adevarul este imaginea este un aspect important. Proasta gestionare a aspectelor legate de el are repercusiuni asupra starilor emotionale si a stimei de sine.

Echilibrul este cuvantul cel mai potrivit si intr-un astfel de context, asadar iata cateva sfaturi utile care te pot ajuta sa iti (re)dobandesti increderea in tine daca te confrunti cu cateva kilograme in plus:

5 sfaturi sa scapi de kilogramele in plus:



Micsoreaza portiile de mancare

Infometarea este cea mai gresita abordare atunci cand vorbim despre slabit. Auzim constant in jurul nostru ca oamenii recurg la diverse solutii rapide (si extrem de daunatoare) pentru organism in momentul in care vor sa scape de cateva kilograme. Incepe treptat si primul pas ar fi sa reduci cantitatea portiilor consumate.

Mananci ca sa traiesti, deci nu traiesti ca sa mananci.

Inlocuieste zaharul sau incearca sa renunti cat poti de mult la el

Opteaza pentru un indulcitor fara calorii, de circa 300 de ori mai dulce decat sucroza. Zaharina reprezinta o alternativa a zaharului pentru persoanele care care vor sa slabeasca, si mai ales pentru cei care sufera de diabet. Avantajul major al acesteia este faptul ca se absoarbe rapid in tractul digestiv si se elimina, nemodificata, aproape in totalitate prin urina, in decurs de 24-48 de ore. Ea se utilizeaza atat pentru indulcirea ceaiului, cafelei si a altor lichide, precum si a diverselor alimente, dar se adauga dupa prepararea lor termica.

Asigura-ti un program fix de masa

Incearca sa ai un program fix de masa. Oricat de imposibil ar parea, sa stii ca acest aspect iti va disciplina organsimul si il va ajuta sa functioneze in parametri optimi. Trei mese principale si doua gustari sunt ideale pentru un regim de viata echilibrat.

Dar mare atentie la produsele si alimentele consumate. Asta nu inseamna orice si oricat! Apeleaza la un specialist si intocmiti un plan pe care sa il urmezi cu sfintentie.



Sportul completeaza dieta alimentara

Nu evita sa faci miscare in mod constant. Indiferent ca mergi pe bicicleta, inoti sau preferi sa faci jogging este important sa intelegi ca sportul este extrem de sanatos. Pe langa faptul ca te ajuta sa ajungi la formele dorite, acesta iti ofera un tonus senzational. Afla cum sa ramai motivat in a face sport!

Practicat cu regulat, efectele lui miraculoase se vor vedea mai ales in timp.

Reevalueaza-ti modul in care te raportezi la propria persoana

Este extrem de util sa ai coerenta si simtul realitatii atunci cand vrei sa renunti la cateva kilograme. Invata sa iti evaluezi corect corpul, in functie de inaltime, conformatie, implicit  varsta si nu pica in capcana unor dorinte, asteptari greu realizabile sau imposibile. Invata sa fii in contact cu corpul si muntea ta, sa gasesti echilibrul intre nevoile si dorintele tale. Cand ai identificat corect cat vrei sa slabesti, aplica sfaturile de mai sus. Si nu uite ca nimic nu este si nu trebuie sa fie mai presus de sanatate, asadar nu trebuie sa faci orice si oricum pentru a avea un trup armonios.

Alege mai bine sa traiesti sanatos si armonios, sa fii multumit de tine si de modul in care ai grija de corpult tau. Rezultatele se obtin in timp, deci ai rabdare si mila cu tine oricat de greu ti s-ar parea asta.