Cum sa ramai motivat in a face sport

Cum sa ramai motivat in a face sport

Sanatate

Cum sa ramai motivat in a face sport

Ti se pare dificil sa te trezesti dimineata pentru a face miscare si gasesti mereu scuze pentru a nu face sport? Chiar si cei care se antreneaza constant devin plictisiti cu aceasta rutina. Desi stii foarte bine beneficiile unor exercitii fizice constante, adesea renunti sa mai mergi la sala sau sa alergi in parc.

Cum sa ramai motivat in a face sport constant? Iata 10 sfaturi:

1. Variaza activitatile sau schimba peisajul

Alterneaza activitatile: cardio kickboxing, step aerobic, power yoga, kangoo jumps, tae bo, Zumba sau antrenamentul la aparatele de fitness. Asa, nu vei lasa rutina sa se instaleze. Daca obisnuiesti sa faci exercitii intr-o sala sau acasa poti sa iesi si in natura pentru a schimba scenariul in care iti desfasori activitatea.

2. Incearca ceva complet nou

Fa ceva la care nu te-ai gandit niciodata. Inscrie-te intr-o echipa sportiva sau daca iti place la munte poti incerca sa te cateri!

3. Gaseste-ti un partener de antrenament

Adaugand component  sociala vei diminua rutina. Roaga un prieten sa te insoteasca, nu te vei abate de la a face miscare daca cineva te asteapta in parc  sau la sala.4. Stabileste un nou obiectiv

Sa faci antrenament pentru a fi in forma este un lucru excelent, dar stabilind un obiectiv – cum ar fi sa poti inota 2 ture de bazin – vor da activitatilor tale mai multa valoare.

5. Rasfata-te cu un gadget sau un accesoriu pentru activitatile sportive

Gadget-uri pentru monitorizarea batailor inimii, jucarii acvatice sau diverse aplicatii mobile pot sa faca activitatea mult mai distractiva si provocatoare.

6. Tine o evidenta a exercitiilor pe care le faci pentru a urmari evolutia

Nu esti sigur daca progresezi in a-ti atinge obiectivul? Fa-ti un jurnal pentru a urmari care este evolutia ta; cati kilometri poti alerge, cate abdomene faci , etc

7. Nu te mustra daca lipsesti de la un antrenament

Se pot intampla diferite situatii nepravazute, dar incearca sa nu transformi cateva absente de la sport intr-o luna fara miscare.

8. Rasplateste-te

Daca ai atins obiectivul pe care ti l-ai stabilit atunci recompenseaza-te cu un masaj, o excursie, o iesire, ceva ce te face pe tine sa ramai motivat.9. Focus pe felul in care arati si te simti atunci cand faci sport

Acel sentiment incredibil de multumire si confort psihic si fizic te poate motiva sa faci exercitii fizice constant. Aminteste-ti mereu de acest sentiment si ramai motivat!

10. Iar daca tot nu te simti motivat…

Ia o pauza. Lipsa de motivatie poate fi un semn prin care organismul iti spune ca este obosit.

Tu  faci sport in mod constat? Ce exercitii fizice preferi si mai ales cum te mentii motivat?