Definitia succesului sau de unde iti începi calea spre fericire

Dezvoltare Personala

SUCCESUL este unul dintre cele mai utilizate cuvinte în ziua de azi. Însăși fericirea a devenit mai mult o manifestare a succesului decât o stare generală de bine, așa cum era cândva percepută. Toată lumea este într-o goană permanentă după succes. Dar dacă i-am întreba pe fiecare după ce anume se gonesc, am fi uimiți de cât de multe definiții poate avea succesul.

Pentru marii bancheri și investitori, succesul s-ar exprima în câștigurile de la bursa de valori. Dacă am întreba bloggerii, copywriterii sau experții SEO, ni s-ar răspunde că succesul rezidă în cât mai multe servicii SEO livrate, program de muncă flexibil, în nivelul propriu de creativitate și în libertatea de a face ce vrei cu timpul tău. Actorii, cântăreții, dansatorii ne-ar explica cum se trăieșe succesul în ropotele de aplauze atunci când cade cortina.

Care este definiția ta pentru succes?

Înainte de a te lansa și tu în goana după succes, trebuie să înțelegi ce înseamnă pentru tine succes, cum îl vei simți și când anume vei înțelege că ești un om de succes. Dacă nu ai o perspectivă clară, nu vei putea construi un plan de acțiuni care să te ajute să obții succesul.

Oamenii înțeleg și trăiesc succesul în mai mule domenii. Fie că e vorba de familie, relații, sănătate, planul tău de carieră sau numărul de zerouri adunat în contul bancar, succesul trebuie să-ți ofere o stare de bine. Fiecare se poate regăsi în enumerarea de mai sus, dar poate, de asemenea, adăuga domeniile de interes personal. Succesul poate avea loc doar în unul dintre domeniile enumerate, dar, în mod ideal, ar putea avea loc în toate.

Pentru a te înțelege pe tine însuți și pentru a ști de unde să începi și ce-ți  dorești cu adevărat trebuie să-ți descoperi valorile și ce contează cu adevărat pentru tine. Citeste aici mai multe despre valori personale.Brian Tracy, unul dintre cei mai mari speakeri motivaționali din lume, îți propune să închizi ochii și să îți imaginezi că ai toate resursele necesare, tot timpul din lume, toți prietenii și legăturile de care ai nevoie, cum ar arăta viața ta? Cu ce te-ai ocupa? Unde te-ai afla? Cu ce oameni te-ai înconjura? Care ar fi starea ta de sănătate? Scrie-le pe foaie. Raspunzând la aceste întrebări vei putea ajunge cu un pas mai aproape de a da o definiție personală a succesului.

Și dacă nici această tehnică nu îți este de ajutor, îți recomandăm să apelezi la serviciile unui specialist: un psiholog sau coach. În consiliere te vei cunoaște mai bine și vei reuși să identifici ce îți doreși cu devărat. Un coach te poate ajuta să îți construiești traiectoria succesului și să găsești unde anume se ascund reursele pe care le-ai putea folosi în calea ta spre succes. Dar cel mai important, acești specialist te-ar putea ajuta să înțelegi dacă imaginea ta a succesului este aceeași cu a fericirii sau nu.

Îți dorim SUCCES!