Ai pistrui pe fata? Afla cum sa-i folosesti pentru mai mult farmec personal!

Idei

Contrar credinţei din societate, pistruii nu sunt nişte aluniţe aplatizate. Numiți uneori efelide, sunt reprezentaţi de concentraţii de celule melaninizate care sunt vizibile mai uşor la persoanele cu tenul deschis la culoare. Formarea pistruilor este declanşată de expunerea la soare, întrucât aceasta activează melanocitele, crescând astfel producerea de melanină. Acest lucru va face ca pistruii să devină mai întunecaţi şi mai vizibili pe piele. Aceştia însă nu apar natural foarte împrăştiaţi.

În mod cert, pistruii nu reprezintă o tulburare a țesutului pielos, însă oamenii care au pistrui sunt în general mai sensibili la radiaţiile UV, aşa că trebuie să aibă grijă cu expunerea pe termen lung la soare şi neapărat să utilizeze protecţie solară.

Deşi pistruii se găsesc predominant pe faţă, ei pot fi prezenți pe orice suprafaţă de piele expusă la soare, precum braţele, umerii sau spatele. De multe ori, în urma redistribuirii subcutanate a melaninei, aceştia se pot înmulţi pe piele şi pot acapara zone întregi, precum toată faţa.

Ca orice astfel de trăsătură distinctivă, pistruii îi fac pe oameni să fie interesanţi şi speciali, aşa că aceştia ajung de multe ori să lucreze în industrii precum cea a modei sau a muzicii. Pentru multă lume, o față pistruiată pare mai tânără, mai proaspătă și mai jucăușă, poate chiar mai sexy.

Pentru persoanele care vor să capete un plus de farmec și de cochetărie, folosindu-se de avantajul de a fi pistruiate, prezentăm câteva sugestii ale specialiștilor.Foloseste-te de avantajul de a fi pistruiat:

1.Îngrijește-ți tenul feței cu răbdare. Modul în care îți fardezi fața poate transforma pistruii tăi într-un instrument de mare atracție.

2. Asortează-i cromatic. Culoarea lor speculată abil, poate găsi valențe interesante, alături de lacul unghiilor, de nuanța accesoriilor, vestimentației și a bijuteriilor. Pistruiații cu ochii albaștri, în mod special pot miza pe accesoriile din aceeași culoare. De exemplu, specialiștii fashion recomandă pentru vară, combinarea structurilor florale (buchete de iriși albaștri, petale de flori exotice etc.) pentru evidențierea ochilor și pistruilor. Așa că ai mână liberă în a te pune în avantaj.

Stima de sine poate fi dezvoltata!

3. Soarele nu este cel mai bun prieten cu tenul pistruiat, asadar evita expunerea la soare fara crema de protectie. Daca vrei totusi sa pari pronzat, apeleaza mai curând bronzatului artificial, efectuat de cosmeticieni. Amatorismul strică. Aplicați bronzul după ce ați consultat un specialist.

4. Se știe peste tot în lume că aurul înnobilează pistruii. Accesorizeaza-ti pistruii cu bijuterii din aur. Cui i se pare aurul prea scump, poate recurge la argintul suflat cu aur. In plus, simplitatea bijuteriilor lasa ca pistruii tai sa fie pusi in evidenta intr-un stil discret.

5. Dacă întreaga față este acoperită cu pistrui, cosmeticianul poate masca o parte din ei. În așa fel, poți apela la orice ținută, pentru orice ocazie.

Fiecare dintre noi trebuie să înţeleagă că are un lucru care îl face special, aşa că ar trebui să îl accepte şi să îl valorifice cât mai mult posibil. Dacă ai pistrui, nu ar trebui niciodată să încerci să îi ascunzi!

Aboneaza-te la newsletter si primesti GRATUIT, Ghidul de Comunicare Asertiva.

[mc4wp_form id=”3273″]