Idei simple de decorare a casei, modern si accesibil

Idei

Crezi ca a venit momentul sa faci o schimbare in casa si iti doresti ca aceasta sa aiba un look modern? Sau poate tocmai ti-ai achizitionat o locuinta si esti in cautare de idei pentru a te apuca de mobilat si decorat? Desi poate parea simplu sa te hotarasti ce mobila pentru living, dormitor sau bucatarie vrei, experienta ne-a demonstrat ca fara o idee clara a rezultatului final, iti va fi greu sa alegi.

Pe piata exista foarte multe magazine de mobila, decoratiuni, designeri si arhitecti de interior, toti gata sa te ajute sa ai casa mult visata.

Daca vrei ca sa ai o casa cu aspect modern, este foarte important sa fi atent la detalii ca luminozitatea, culorile, alegerea mobilei sau a decoratiunilor.

Exista multe aspect care trebuie luate in calcul pentru decorarea fiecarei camere, astfel incat sa para moderna. Mai jos gasiti cateva puncte importante de care sa tineti seama atunci cand incepeti amenajarea casei.

3 Elemente esentiale cand te apuci de decorare in casa:

Alege un stil sau creeaza-ti propriul stil

Mai intai trebuie sa alegeti un stil de care sa tineti cont pentru o decorare frumoasa. Aveti zeci de stiluri din care sa alegeti, important este sa-l alegeti pe cel care va reprezinta cel mai bine, care se potriveste cel mai bine personalitatii voastre. Stilurile avangardiste si minimaliste sunt cele mai moderne. Daca aveti deja mobile in casa, atunci veti vedea ca este aproape imposibil sa-l schimbati pe tot, solutia fiind un stil eclectic, pornind de la baza amestecarii elementelor de diferite stiluri.

Rolul luminii si al culorilor

Lumina si culorile sunt strans legate intre ele,  deci alegerea unei anumite culori va depinde de luminozitatea pe care o are camera respectiva, atat ziua cat si noaptea. Pe de alta parte si iluminarea artificiala depinde de culorile camerei.

In momentul de fata tendintele sunt catre o atmosfera luminoasa si ampla, culorile clare sunt preferate in contrast cu tonurile puternice. Este foarte comun sa pictati un perete, sau sa folositi mobilier usor si intunecat, perdele care sa permita trecerea luminii.Mobila si decoratiunile

Poate cel mai important aspect pentru obtinerea unei case moderne este mobilierul, acesta fiind cel mai vizibil. Din acest motiv, pentru a avea un aspect modern, mobila trebuie sa fie cu linii drepte si simple, fara mulaje, fara tapiterie modelata, pur si simplu doar colorata. Lemnul lacuit, otelul, sticla, lemnul de tip wenge, sunt materialele preferate pentru mobilierul modern.

Pe de alta parte trebuie sa fiti atenti si la cantitatea de mobilier sau la distributia acestuia in camere. Daca aveti spatii mici utilizati doar mobilierul necesar, si aranjati-l astfel incat sa nu va incomodeze, la fel si cu decoratiunile, fara sa abuzati de ele.

Speram ca sfaturile de mai sus sa va ajute sa va decorati casa cat mai frumos. Bugetul este mai putin important pentru a-ti decora casa asa cum iti doresti! Creativitatea este cea care face diferenta 🙂

 

1 thought on “Idei simple de decorare a casei, modern si accesibil

  1. Foarte bine punctat, idei foarte importante in amenajari. Mobila trebuie sa se integreze in stilul ales, iar culorile joaca un rol foate important.

Comments are closed.