Sportul si sanatatea, echipa pentru calitatea vietii

Sanatate

Este demonstrat prin mii de studii ca practicarea sportului si a exercitilor fizice imbunatateste semnificativ starea de sanatate fizica si psihica, si mai mult decat atat previne aparitia bolilor sau starilor depresive.  In acest articol iti explicam toate beneficiile pe care le obtii daca faci sport, beneficii atat fizice cat si psihice, toate cu aport direct asupra calitatii vietii.

Efectele exercitiilor fizice asupra sanatatii fizice:

Sportul imbunatateste sanatatea inimii, reduce ritmul cardiac si ajuta la o mai buna circulatie a sangelui in organism. Exercitiile fizice practicate regulat au un efect calmant, indiferent ca este vorba de plimbare pe jos au cu bicicleta, alergare prin parc sau pe banda de alergat. Daca au o intensitate medie si o durata intre 5-30 minute, efectele benefice asupra organismului nu vor intarzia sa apara, totul este sa fie facute cu regularitate.

Fumatorii care practica sportul, au sanse mai mari sa renunte la fumat, decat cei care nu fac miscare. Cand faceti exercitii fizice se imbunatateste considerabil capacitatea si rezistenta plamanilor.

Daca vreti sa slabiti, pe langa dieta este necesar sa luati in calcul si exercitiile fizice. Astfel puteti scapa de celulita, inlocuind grasimea cu masa musculara. Efectiv sportul ajuta la echilibrarea greutatii, arderea grasimilor, intarirea muschilor, cresterea rezistentei si elasticitatii.

Sportul intareste sistemul imunitar, crescand rezistenta si capacitatea corpului de a face fata diverselor boli, intareste articulatiile, oasele, ligamentele si cartilajele.

Cand transpiram in urma exercitiilor fizice, se elimina toxinele din organism, ceea ce provoaca o detoxifiere regulata a corpului. De asemenea celulele primesc mai mult oxigen, ceea ce face ca pielea sa aiba un aspect sanatos.

Efectele exercitiilor fizice asupra sanatatii psihice:

Efectele sportului asupra sanatatii mintale trec de multe ori neobservate la inceput, totusi ele sunt la fel de importante, daca nu chiar mai importante decat asupra corpului.

Printre cele mai importante beneficii putem enumera: reducerea stresului, senzatia de bunastare, imbunatatirea stimei de sine si a bunei dispozitii.

Efectiv exercitiile fizice elibereaza endorfinele, substante chimice care creeaza un sentiment de bucurie. Eliberarea endorfinelor imbunatateste starea de spirit, si de asemenea amelioreaza anxietatea.

Sportul chiar este recomandat persoanelor ce sufera de depresie, sau care trec prin momente mai dificile, exercitiile ajutand la relaxarea si deconectarea mintii.

Exercitiile fizice ne ajuta sa fim mai increzatori in noi insine si chiar mai atragatori.

In plus, daca practicam sportul la o sala sau un centru sportive, ne imbunatatim relatiile sociale.

Dupa cum vedeti exista o multitudine de beneficii ale practicarii cu regularitate a sportului, indiferent ca il faceti intr-o forma organizata in cadrul unui club, sau il faceti pe cont propriu ( exista o multime de aplicatii pentru telefoane care va ajuta sa va monitorizati evolutia), important este sa lasati lenea la o parte, sa va puneti pantofii de sport si sa iesiti sa faceti ce va place cel mai mult.

Aboneaza-te  la newsletterul nostru pentru alte articole interesante.

[mc4wp_form id=”3273″]