5 Carti de dezvoltare personala pentru indeplinirea obiectivelor

Dezvoltare Personala

Cartile de dezvoltare personala difera de la autor la autor, insa majoritatea te ajuta sa devii o persoana mai constienta de puterea ta si mai increzatoare. Multe dintre ele dezvaluie pasi si etapte in detaliu pe care, daca le urmezi, te ajuta sa te dezvolti mai frumos si sa cresti in plan personal.

Aplicabilitatea lor nu se rezuma doar la planul personal. Acestea te ajuta si sa-ti gestionezi cele mai profunde emotii si sa reusesti ca treci peste evenimente grele din viata ta sau chiar sa excelezi in munca. Pentru ca dupa cum spune B.R. Ambedkar “Cultivarea mintii ar trebui sa fie scopul cel mai de pret al existentei umane”.

Cartile de dezvoltare personala te ajuta sa iti gasesti un echilibru perfect mintal si profesional astfel incat sa reusesti sa excelezi in orice iti propui si sa te simti mai impacat si mai implinit. In urmatoarea lista am ales 5 titluri cu rezonanta in topul celor mai bune carti de dezvoltare personala.

Puterea prezentului – Eckhart Tolle

Cartea urmareste sa demonstreze de ce este foarte important sa traim ancorati in prezent. Care sunt fortele care ne dezechilibreaza existenta si cum se poate sa traim fericiti. Eckhart Tolle demonstreaza in cartea sa cum sa traiesti o viata mai sanatoasa si mai fericita traind in prezent. Cartea este construita pe intrebari simple si pe raspunsuri analitice care sa te ghideze spre bucuria interioara.Cum sa-ti castigi prieteni si sa influentezi oameni – Dale Carnegie

“Tine minte, astazi este maine, tu iti faceai griji pentru ieri”. Cartea lui Dale Carnegie explica tot ceea ce este enecesar sa stii atunci cand comunici cu oameni. Este o carte foarte buna pentru persoanele mai introvertite. Cartea arata ca nu este nevoie de talent pentru a cuceri oamenii din jur, ci doar de tactici potrivite pe care sa le folosesti in interactiunea cu ei. Comunicarea este una dintre cele mai importante deprinderi pe care le poti invata. Iar aceasta carte este un real ajutor.

Ce sa-ti spui cand vorbesti cu tine – Shad Helmstetter

Dialogul cu tine insuti/insati are un efect profund asupra controlului pe care il ai in actiunile si gandurile tale. Gandirea, evident, influenteaza fiecare decizie luata. Problema este atunci cand dialogul interior este negativ si destructiv. Aceasta carte te invata cum sa inveti sa vorbesti cu tine si cum sa iti controlezi dialogul interior. Aceasta carte este destinata persoanelor care au stima de sine scazuta sau care nu au incredere destula in fortele proprii.

Gandire rapida gandire lenta – Daniel Kahneman

Cartea vorbeste despre gandirea critica si despre ascunzisurile mintii. Daniel Kahneman vorbeste despre cele doua tipuri de gandire din titlu, cea rapida bazata pe intuitie si emotii si cea lenta mai rationala bazata pe logica.

Pentru fiecare in parte sunt prezentate beneficiile si erorile care pot interveni in fiecare dintre cele doua tipuri de gandire. Mai mult vorbeste despre impactul pe care gandirea il are in viata de zi cu zi, la locul de munca si in fiecare decizie luata. Cartea este extraordinar de buna pentru persoanele care doresc sa cantareasca cel mai bine deciziile inainte de a le lua si sa foloseasca cele mai bune tehnici si strategii mintale pentru a modela cat mai eficient fiecare hotarare.

7 deprinderi ale persoanelor eficace – Stephen R. Covey

Cartea strange la un loc lectii importante pentru dezvoltarea personala. Vine ca un raspuns la problemele personale si profesionale pe care totii oamenii le intampina in timpul vietii. Te invata o metoda eficienta de ati atinge obiectiveke bazata pe valorile tale personale. Este o carte necesara tuturor persoanelor care doresc sa se dezvolte pe plan personal si profesional, intrucat se focuseaza pe imbunatatirea productivitatii si pe alinierea scopurilor pe care le ai cu viziunea si principiile tale morale.

Toate cartile prezentate sunt destinate dezvoltarii personale si orientarea catre indeplinirea obiectivelor. Te ajuta sa inveti sa gandesti pozitiv si sa iti canalizezi energia catre obtinerea echilibrului atat pe plan personal cat si pe plan profesional.

Daca ai nevoie sa iti organizezi mai bine timpul si activitarile pentru a-ti atinge obiectivele, invata din cursul online Gestionarea timpului si stabilirea obiectivelor!