Pastreaza pasiunea in relatia de cuplu

Relatii

Relatia de cuplu este una dintre cele mai importante relatii din viata noastra. Pentru unii chiar cea mai importanta, punand pe primul loc persoana iubita, uitand de propria persoana. Dar o relatie de cuplu armonioasa se pastreaza atunci cand ambii parteneri sunt maturi si asumati, cand se iubesc pe sine si apoi in mod liber si sanatos, isi iubesc si jumatatea.

La inceputul unei relatii fiecare este mai atent la nevoile celuilalt, este mai deschis la comunicare si la ascultatea activa. Iubirea de la inceputul unei relatii este mult diferita de iubirea matura a unei relatii de cativa ani. Pasiunea dispare de obicei dupa cel mult trei ani si daca nu suntem atenti, ne putem trezi ca avem o relatie terna, bazata pe obisnuinta si mai putin pe iubire si entuziasm.

Ce poti face pentru a pastra pasiunea in relatia de cuplu:Fii atent la nevoile emotionale ale partenerului

Fiecare dintre noi avem niste nevoi emotionale specifice si universal umane: vrem sa fim intelegi, apreciati, validati. Avem nevoie sa fim ascultati, sa fim intrebati despre cum ne simtim sau pur si simplu cum ne-a fost ziua. Uneori iubitul sau iubita trebuie doar sa stea alaturi de noi, sa ne tina in brate si sa ne asculte. Alteori comunicarea asertiva poate umple paharul cu multe nevoie emotioanale. A asculta activ si a comunica deschis cu partenerul de cuplu este esential pentru a pastra relatia calda si apropiata.

Fii atent la relatia in sine

Ce inseamna de fapt o relatie de cuplu pasionala? Concret poate insemna timp petrecut impreuna, facut diverse activitati impreuna precum calatoriile, mersul la cinema sau la mall. O relatie cere apropiere nu doar emotionala ci si fizica. Stati impreuna, dormiti impreuna, gatiti impreuna, cautati hobby-uri comune. In orice relatie trebuie sa avem grija de propria persoana dar si de relatia insasi. Este nevoie de echilibru in toate pentru a obtine armonie si stare de bine.

Fii atent la relatia sexuala

O relatie de cuplu pasionala pune accent semnificativ pe latura sa sexuala. Si pentru a pastra pasiunea este important sa ai grija de aspectul fizic, sa te ingrijesti si de cum arati si de cum te imbraci.

Multe relatii ce au depasit 3-5 ani, isi pierd pasiunea pentru ca partenerii devin delasatori in ceea ce priveste aspectul fizic. Dar asta este o greseala! 10 kilograme in plus, prezenta burtii inestetice sau carnea “lasata” nu sustin libidoul partenerului. Asa ca fii atent sa ai o dieta echilibrata, fa sport, ia suplimente de creatina sau proteine myprotein pentru a sustine masa musculara, imbraca-te la moda si foloseste accesorii ce pot starni mai usor pasiunea partenerului de viata.Fii atent la nevoile materiale

Sa nu cadem totusi in utopia in care uitam de partea materiala! In primul rand pentru a ne bucura de o viata linistita si relaxata, avem nevoie sa asiguram din punct de vedere financiar nevoile de baza.

Se spune ca banii nu aduc fericirea, dar o sustin. Cum sustin banii fericirea? Cu un buchet de flori, intr-o zi oarecare, poti face o femeie foarte fericita. Un cadou special sau o bijuterie de ziua indragostitilor pot aprinde mai usor scanteia relatiei de cuplu. Inclusiv experientele comune, precum o masa la restaurant sau un city-break au nevoie de bani.

O relatie de cuplu armonioasa si pasionala se creeaza si se pastreaza prin actiuni mici, zi de zi. Te invit sa citesti si Relatia de cuplu: un parteneriat strategic.