Bunatatea ca moneda de schimb

Relatii

Cum ar fi daca, in loc sa folosim banii ca sa obtinem ceea ce ne dorim, am folosi bunatatea….daca in loc de manipulare sau agresivitate, am folosi asertivitatea. Cum ar fi daca in loc de timp, am oferi bunatate pentru „un salariu”.

Oare am fi mai bogati sau mai saraci daca am inlocui banii cu bunatatea. Tu poti sa faci acest schimb?

Traim niste vremuri urate, pline de „rau” si de frustrare si de furie si de dezamagire. Parca si aerul pe care il respiram este toxic, oamenii din jurul nostru sunt robotizati…. Simti si tu la fel?

Eu simt o apasare si un sentiment acut de „ceva rau se intampla” . Si, in pofida stilului meu asertiv si pozitv, vreau sa fug. Vreau sa plec departe ….in cautarea de bunatate.

Am nevoie de liniste, de optimism, de stabilitate, de oameni buni si vii, activi si implicati, informati si educati. Mi-am format in timp o astfel de „bula” aici, in coltul meu de Bucuresti. Dar simt ca si bula asta se face din ce in ce mai mica.

De cativa ani folosesc doar bunatatea ca moneda de schimb pentru aproape orice. Bunatate si motivatie si informatie. Atata am. Atata ofer. Cativa oameni primesc cu mare drag aceasta moneda. Altii insa nu prea o cunosc, e o moneda rara, straina, si a carei valoare nu e recunoscuta de nici o banca. E ca o bijuterie rara, pe care putini stiu sa o evalueaze corect.

Eu caut aceasta bunatate, am nevoie de mai multa decat primesc acum. Cine ma cunoaste stie ca imi place confortul, si vreau sa fiu bogata, sa fiu independenta. Ajungi acolo cand ai mai mult decat ai nevoie. Inca nu am ajuns acolo. Poate ca nu am oferit eu suficient….inca lucrez la asta. Dar mai caut bunate si de la colega, vecina si vanzatoarea de la magazin, de la medicul meu,  de la primar si de la politist, si de la politicienii acestei tari.

Ce pot face eu, ce poti face tu, ca sa raspandim si mai mult notorietatea si valoarea acestei monede – BUNATATEA?

Daniela Irimia

PS: Aboneaza-te la newsletter si primesti GRATUIT, Ghidul de Comunicare Asertiva.

[mc4wp_form id=”3273″]