1 Iunie, o zi speciala daruita copiilor nostri

Relatii

Ziua de 1 iunie este, de fapt, Ziua Internaţionala pentru Protectia Copiilor, insa in prezent este sarbatorita in mai multe tari ca fiind Ziua Copilului.

Orice parinte va spune ca ziua copilului este in fiecare zi. Si intr-un fel, asa si este. Majoritatea copiilor din tarile dezvoltate are parte o viata echilibrata din punct de vedere emotional si financiar.

Cu toate acestea, fiecare dintre noi se bucura de inca o zi de sarbatoare iar asta este valabil si pentru copiii. Ce putem face pentru a marca in mod special aceasta zi, pentru a crea amintiri si ancore pozitive pentru copiii nostri?Idei pentru o zi memorabila de 1 iunie:

Faceti un picnic in familie. Foarte multe familii aleg restaurantele sau terasele cu loc de joaca pentru a sarbatori zilele speciale. Dar pana la urma, asta nu este special cand o facem de zeci de ori intr-un an. Si cum de 1 iunie vremea este minunata, alegeti sa faceti un picnic in familie. Pregatiti totul intr-un mod festiv, cu farfurii si pahare de pastic tematice, patura de picnic, gustari speciale. O minge, un pachet de carti de joc, o carte si timpul va fi petrecut placut si in contact cu natura!

O drumetie pe munte poate fi deasemenea o experienta speciala pentru copilul dumneavoastra. Puteti explora padurea, analizand vegetatia si animalele mici. O lupa, un rucsac, un aparat foto si o lista cu „obiective de atins” pot transforma o astfel de drumetie, intr-o adevarata aventura pe munte!

Sau poate o zi de joaca in nisip, pe plaja. Aveti nevoie de cateva jucarii de plaja, o patura, gustari si bauturi. Iar distractia este garantata! Orice copil se bucura de joaca in nisip, de briza marii si de… inghetata! Mai ales ca 1 iunie este si inceputul sezonului estival, asa ca poate aveti noroc si de o prima baie in mare!Vanatoarea de cadouri se poate face extraordinar de frumos daca locuiti la casa cu gradina. Cumparati cateva jucarii noi, de mici dimensiuni, de exemplu figurine pe care sa le ascundeti prin casa si gradina. Desenati si o harta a comorii, apoi i-o oferiti copilului spre explorare. Distractia este garantata si surprizele pe masura! Daca nu se joaca cu figurine, puteti alege masini mici pentru baieti sau papusi pentru fete.

Orice ati alege, fiecare copil are dreptul la o zi speciala si la cadouri pe care si le doreste. Daca vreti si alte idei de cadouri, vedeti aici oferta completa de Lego.