5 Accesorii cu care sa faci o prima impresie buna

Relatii

Prima impresie este modalitatea prin care ne prezentam si ramanem in mintea unei persoane, atunci cand ne intalnim pentru prima data. Ea reprezinta pe de o parte parerea pe care celalalt si-a facut-o despre noi si ceea ce am transmis noi in primele 5 minute de interactiune.

Prima impresie conteaza enorm, fie ca mergi la un interviu de angajare, fie ca mergi sa te intalnesti cu un client sau o prima intalnire romantica. In toate situatiile poti influenta modul in care te percepe interlocutorul, iar imaginea pe care si-o creeaza despre tine in primele minute poate fi decisiva pentru cum va evolua discutia si chiar relatia voastra.

Cu totii vrem sa fim apreciati, validati, sa ne simtim importanti si din acest motiv suntem atenti la modul in care aratam, ne comportam si vorbim la o prima intalnire.

In acest articol va sugeram 5 accesorii care va pot ajuta in crearea unei prime impresii pozitive:

Bijuteriile

Bijuteriile, mai ales daca esti femeie, purtate in partea de sus a corpului, sunt primele observate de catre interlocutor. Bijuteriile pe care le porti trebuie sa fie adecvate momentului din zi si evenimentului la care participi. Daca mergi la un interviu de angajare sau esti intr-un mediu profesional, recomand cercei simpli, un lantisor fin din aur sau argint, sa fie bijuterii care sa nu atraga ostentativ atentia. Daca mergi la o petrecere poti sa folosesti accesorii mai mari si colorate! Altfel, risti ca interlocutul, in mediul profesional, sa te considere superficial si insuficient pregatit doar pentru ca porti bijuterii potrivite pentru o intalnire cu fetele in club.  

Ochelarii de soare

Ochelarii de soare, mai ales vara, sunt un accesoriu nelipsit pentru majoritatea. Si pentru ca ii purtam pe fata, sar imediat in evidenta si pot spune multe despre noi. Ca sa faci o impresie buna indiferent de situatie, alege modele clasice si de calitate. Vezi aici zeci de modele de ochelari de soare Guess! Alege o forma si culoare care sa ti se potriveasca si poarta-i doar in exterior. Este de prost-gust sa porti ochelarii de soare in birou sau in restaurant.

Ceasul

Ceasul este un alt accesoriu extrem de sugestiv, atat pentru femei cat si pentru barbati. Poti alege un smartwatch daca esti o fire activa, moderna si iubitoare de nou. Daca preferi insa stilul classic, un ceas de calitate va atrage atentia si va spune despre tine exact ceea ce vrei sa comunici. Si in acest caz recomand branduri de renume. Mai bine sa ai un singur ceas de calitate decat 5 ceasuri oarecare. Vezi aici oferta de ceasuri Orient.

Geanta

Geanta pe care o porti este o piesa de rezistenta, si pentru femeie si pentru barbati. Si in acest caz, daca alegi sa porti un rucsac, un plic sau o poseta supra-dimensionata, ia in calcul cat de adecvata este ea contextului in care te vei afla. In parc un rucsac este potrivit, pe cand in mediul profesional o poseta poate fi mai adecvatata. Atentie si la culorile si la texturile gestilor pe care le porti. Si in acest caz calitatea primeaza!

Pantofii

Pantofii sunt ultimul accesoriu pe care il observa cineva atunci cand te intalneste pentru prima data. Pur si simplu incepem “scanarea” de sus in jos. Asadar, si impactul lor este puternic. Prima regula cu pantofii este ca acestia sa fie curati si in stare buna. Stilul, culoarea, matrialul se adapteaza intotdeauna la hainele pe care le porti si la context. S-a scris mult despre cum ne asortam pantofii, asa ca ai de unde sa te inspiri.

Prima impresie este influentata si de accesoriile pe care le porti, nu doar de modul in care tu te comporti si comunici. Vezi si materialul video de mai jos pentru mai multa inspiratie.