prieteni buni, caracteristici prieteni adevarati

11 calitati ale prietenilor adevarati

Relatii

prieteni buni, caracteristici prieteni adevaratiUnele dintre cele mai importante aspecte ale vietii sunt prieteniile. Avem multe tipuri de prieteni de-a lungul vietii, mai buni sau mai nu, prieteni de la scoala si prieteni de distractie, dar fiecare tip este foarte diferit. Dintre toti acestia, prietenii adevarati sunt cei mai valorosi, si cei mai rari in viata noastra.

Noi iti spunem cum sa iti dai seama daca ai prieteni adevarati. Acestea sunt calitatile celor mai buni prieteni:

1. Te sustin in tot ceea ce faci. Prietenii adevarati nu te vor judeca daca renunti la slujba si pleci sa lucrezi la circ, ci te vor sustine si te vor incuraja.

2. Iti iubesc toate aspectele personalitatii. Prietenii adevarati nu sunt selectivi, si te iubesc si in zilele proaste cand nu ai chef sa te speli si tot ceea ce vrei e sa mananci mancare nesanatoasa si sa te uiti la seriale. De fapt, s-ar putea chiar sa ti se alature!

3. Te iarta pentru orice. Cu totii o dam in bara cateodata, fie ca vrem sau nu. Cu prietenii falsi, o greseala te poate costa prietenia, dar nu este cazul prietenilor reali. Ei te vor ierta cu siguranta, pentru ca ei pretuiesc prietenia cu tine mai mult decat o greseala de moment.

4. Iti apara spatele. Un prieten bun iti va lua apararea si va lupta alaturi de tine cu oricine atunci cand ai dreptate – si chiar si atunci cand nu ai. Ei vor fi de partea ta fara sa puna intrebari.

5. Te lasa sa-ti explorezi interesele. Un prieten care vrea sa ramai la fel si sa nu-ti largesti cercul de interese nu este chiar un prieten bun. Cei adevarati te vor incuraja sa iti explorezi noile pasiuni, chiar daca nu sunt lucruri pe care le aveti in comun sau de care lor le pasa.

6. Iti cunosc ciudateniile. Cei mai buni prieteni stiu cele mai ciudate lucruri despre tine, si aceste lucruri nu ii sperie. Ei sunt familiarizati cu acele mici lucruri despre noi (de exemplu, suntem nesuferiti dimineata, mancam doar crema de la biscuiti, dormim doar cu soseta dreapta in picior) pe care nimeni altcineva nu le stie.

7. Sunteti permanent in contact. Prietenii falsi te vor contacta doar atunci cand au nevoie de ceva sau daca vor sa afle ultimile barfe, in timp ce prietenii adevarati te vor contacta non-stop, pentru ca sunt interesati cu adevarat de ceea ce se petrece in viata ta. Stii ca ai un prieten adevarat atunci cand primesti mesaje cu “Am vazut chestia asta care m-a facut sa ma gandesc la tine.” sau “As fi vrut sa fii aici, fiindca cred ca ti-ar fi placut.”

8. Iti pastreaza secretele. Prietenii adevarati sunt cei pe care te poti baza ca nu iti vor raspandi secretele pe care le-ai impartasit in confidentialitate. Daca il rogi, un prieten adevarat nu va spune nimanui ceea ce-i incredintezi tu.

9. Nu e nevoie sa te aranjezi cand te intalnesti cu ei. Daca trebuie sa te pregatesti o ora inainte sa te vezi cu ei, nu sunt prietenii tai adevarat. Un prieten adevarat te va accepta si in pantaloni de trening si par nearanjat, pentru ca el vrea doar sa petreaca timp cu tine. Prietenia adevarata se masoara in cat de neglijent poti sa arati cand iesiti undeva impreuna!

10. Isi fac timp pentru tine. Chiar si cu un program superincarcat, un prieten isi face timp pentru tine atunci cand ai nevoie.

11. Un prieten adevarat te lasa sa plangi pe umarul lui. Atunci cand treci printr-un moment dificil, un prieten adevarat te va asculta o noapte intreaga daca e nevoie, daca asta vrei. Prietenii adevarati sunt alaturi de tine mereu, fie ca esti vesel sau trist.

Sunt si alte calitati ale prietenilor adevarati pe care vrei sa le adaugi?

Aboneaza-te  la newsletterul nostru pentru alte articole interesante.