greseli credite, erori imprumuturi

Greseli frecvente cand iei un credit. Afla care sunt erorile tale la imprumutare!

Educatie Financiara

greseli credite, erori imprumuturiPentru majoritatea adultilor, imprumuturile sunt inevitabile. Daca vrei sa cumperi o masina, o casa sau ai nevoie de o suma mare de bani la un moment dat, cel mai probabil este ca vei apela la un imprumut. Intr-adevar, creditele sunt foarte utile, insa pot fi adevarate dezastre daca nu sunt facute cu cea mai mare responsabilitate.

Noi am aflat care sunt greselile pe care trebuie sa le eviti atunci cand faci un imprumut.

Nu citesti intreg contractul. Cel mai adesea contractele de imprumut numara cel putin cateva pagini, dar este bine sa le citesti din scoarta-n scoarta, inclusiv scrisul mic din subsolul paginii. Cateodata, acolo gasesti informatii valoroase care iti pot pune stabilitatea financiara in pericol. Nu e niciodata bine sa semnezi acte fara sa le citesti inainte, pentru ca atunci cand semnezi spui ca ai citit si esti de acord, ceea ce poate fi o problema mai tarziu.

Faci un imprumut pentru altcineva. Este destul de gresit si sa iei un imprumut impreuna cu altcineva, iar unii dubleaza aceasta greseala facand un imprumut pentru altcineva. Se intampla cateodata ca tu sa fii eligibil pentru un imprumut, si cineva apropiat tie nu, insa este o greseala sa iei tu un imprumut in numele altcuiva. Acest lucru poate cauza multe probleme, iar tu risti sa trebuiasca sa achiti imprumutul sau sa pierzi garantia, risti sa ai probleme legale si cu banca. Indiferent de cat de buna este relatia ta cu cineva, risti sa o deteriorezi daca faci un imprumut pentru respectiva persoana.

Nu gandesti pe termen lung. Da, ai nevoie de bani acum, insa acel imprumut va face parte din bugetul tau multi ani dupa ce ai cheltuit banii. Tu trebuie sa constientizezi acest lucru si sa te gandesti mult si bine inainte sa-ti iei un angajament. Se merita sa iei un imprumut ca sa rezolvi o problema, de exemplu ca sa-ti repari masina, doar pentru a crea alta probleme, eventual mai mare, adica includerea ratelor tale lunare intr-un buget si asa destul de strans? Trebuie sa te gandesti bine la finantele tale inainte sa raspunzi.

Nu ai nevoie de un imprumut, doar iti doresti un anumit lucru. Acest lucru dovedeste ca oamenii nu gandesc pe termen lung atunci cand fac un imprumut. Acestia devin motivati de dorinta de a avea un lucru neesential, si apeleaza la imprumuturi pentru a-si indeplini dorinte, nu nevoi. Nu ai nevoie de un imprumut ca sa-ti inchiriezi o limuzina ca sa ajungi la un eveniment, alege alt mijloc de transport care nu o sa te bage in datorii un an.

Faci greseli atunci cand vine vorba de acte. Ca sa faci un imprumut ai nevoie de multe acte, nu completezi o cerere si gata. Trebuie sa te informezi in prealabil, ca sa stii de ce acte ai nevoie pentru imprumutul pe care il doresti. Cea mai comuna cauza pentru probleme la imprumurturi este atunci cand dosarele sunt incomplete, pentru ca functionarii nu te pot ajuta daca nu au toate informatiile necesare.

Minti. Nu este in regula sa minti atunci cand faci un imprumut, pentru ca minciuna va ajunge sa te afecteze pe tine. Unui oameni sustin ca au venituri mai mari decat le au in realitate sau nu mentioneaza alte datorii pe care le au pentru a obtine un imprumut, apoi se trezesc in imposibilitatea de a-l achita.

Tu ai facut vreodata un imprumut? De ce probleme te-ai lovit?