4 obiecte pe care le poți amaneta pentru a obține bani ușor

Educatie Financiara

Când ai nevoie de un împrumut urgent, o casă de amanet poate fi cea mai bună soluție. Nu mai este nevoie să te rogi de prieteni sau să mergi la bancă pentru a face rost de bani. Poți obține pe loc suma de care ai nevoie. Iată câteva obiecte pe care le poți amaneta, ca să faci rost de bani pe termen scurt.

1.Bijuteriile

Poți amaneta bijuterii din diferite metale prețioase, chiar dacă acestea sunt deteriorate. Cele mai apreciate sunt bijuteriile sunt din aur galben, dar poți duce și bijuterii din aur alb și roz sau din argint. Casele care primesc amanet aur și alte bijuterii știu că aceste obiecte se pot vinde repede, deoarece sunt foarte căutate. În principiu, singurele bijuterii care nu se primesc sunt cele suflate cu aur sau cu argint. Poți duce în schimb alte obiecte din metale prețioase, precum lingouri de aur sau monede, deoarece și acestea au valoare.

2. Telefonul

Poți amaneta un telefon chiar dacă nu mai este în stare perfectă. Totuși, cu cât este mai vechi și are mai multe probleme, cu atât e mai mare riscul să fie refuzat sau să primești o sumă mică de bani. 

Cele mai importante detalii care vor decide prețul unui gadget sunt următoarele:

  • Numele brandului (brandurile necunoscute sunt de obicei refuzate)
  • Modelul (telefoanele scumpe sunt primite mai repede decât cele ieftine)
  • Aspectul (un telefon care arată impecabil va fi acceptat chiar dacă nu este ultimul model)
  • Funcționarea (dacă telefonul nu este funcțional sau are anumite defecte, prețul lui va scădea sau produsul va fi refuzat).

În funcție de criteriile de mai sus, poți aduce la amanet și laptopuri, console de jocuri, camere video, tablete, televizoare sau alte obiecte asemănătoare.

Citeste si Cum sa castigi bani facand ceea ce iti place!

3. Ceasul

Pe lângă un smartwatch, poți amaneta și un ceas normal. Totuși, nu se primesc decât branduri cunoscute. Dacă vrei să vinzi un ceas de lux, acest lucru ar putea fi mai dificil. Ar fi bine să aduci certificatul de autenticitate și pe cel de garanție. Un ceas de lux, care aparține unei mărci de prestigiu și este confecționat dintr-un material prețios, trebuie să fie perfect funcțional, să nu prezinte semne de uzură și să arate impecabil. Se va face o verificare autorizată și încă una pe baza cărții de identitate. Astfel, se va stabili dacă ești proprietarul de drept al bunului respectiv și ce valoare are acesta.4. Mașina poate fi amanetata

Un amanet care acceptă și mașini îți poate acorda un împrumut care ajunge până la 75% din valoarea autoturismului. Comisionul unui credit dobândit din amanetarea autovehicului este cuprins între 0.01% și 0.3% pe zi. Acest aspect depinde de suma pe care o soliciți și de perioada pentru care ai optat. 

Ce se va întâmpla cu mașina ta? Aceasta va fi depozitată și acoperită cu o prelată. Totodată, i se va fotografia interiorul, exteriorul și kilometrajul, pentru a dovedi că nu a fost folosită și se întoarce la tine în exact aceeași stare în care ai adus-o. Iar dacă nu faci rost de bani, poți chema clienți care să o cumpere și care să-ți ofere suma de care ai nevoie pentru restituirea datoriei.

Acestea sunt doar câteva obiecte pe care le poți duce la o casă de amanet, ca să faci rost de bani pe termen scurt. Dacă ai alte lucruri pe care ai vrea să le amanetezi, ar fi bine să te interesezi mai întâi la amanet dacă acceptă acele produse.

Ideal este sa nu ajungi in situatia de a amaneta din produsele pe care le ai! Investeste in educatia ta finaciara pentru a nu mai avea probleme cu banii! Citeste articolele noastre de educatie financiara!