cum sa faci economii

Creste-ti veniturile fara mari eforturi

Educatie Financiara

Probabil te-ai intrebat de nenumarate ori cum poti sa faci niste bani in plus, fara prea mare efort. Iti oferim noi 7 metode prin care poti castiga sume de bani pe langa salariu.

 

Pune-ti cunostintele la lucru. Poti oferi consultanta, poti tine niste cursuri online sau sa faci e-book-uri pe care apoi sa le vinzi online. Daca stii bine o limba straina poti oferi meditatii sau lectii particulare. Este simplu sa faci bani daca pui in practica abilitatile pe care le ai.

cum sa faci bani

Cauta-ti un job de weekend sau fa lucruri pentru care inainte ii plateai pe altii sa le faca. De exemplu iti poti face manichiura acasa ( in loc sa mergi la salon), sa faci cumparatorile in locul vecinilor, in schimbul unui comision sau sa repari diverse lucruri prin casele lor.

mestesuguri

Investeste o suma mica de bani in actiuni , fonduri mutuale sau obligatiuni ( se recomanda 10% din venituri ).  Exista platform online care iti permit sa faci asta singur, oferind in acelasi timp si sfaturi utile. Citeste mai multe despre cum sa investesti banii intr-un mod inteligent.

investitii

Fa economii. Cauta bancile care ofera cele mai mari comisione la , cele mai mici taxe de administrare si zero comision la retragere.

cum sa faci economii

Controleaza-ti cheltuielile. Simplul fapt ca ai un buget de cheltuieli si stii pe ce dai fiecare banut te ajuta sa ai mai multi bani disponibili.

bugetul familiei

Gaseste o alta sursa de venit pe langa salariu. Poti vinde diverse lucruri de care nu mai ai nevoie sau sa faci mici intermedieri din care sa castigi comision. Poti inclusiv sa devii reprezentat de vanzari directe la diverse firme( vezi Avon, Oriflame, etc )

vanzari online

Foloseste un alt misloc de transport. Poti face economii daca alegi sa mergi cu biciclata sau metroul in cursul saptamanii iar masina sa ramana doar pentru vacante. Sau, daca preferi totusi masina, poti sa cumperi una cu consum redus de conbustibil. Sau vezi cum poti face economii cand mergi cu masina.

misloc de transport bicicleta

Fii inventiv si gaseste si alte metode de a face bani.

Aboneaza-te la newsletter pentru alte articole de educatie financiara [mc4wp_form id=”3273″]

1 thought on “Creste-ti veniturile fara mari eforturi

Comments are closed.