De ce este importanta reglarea periodica a rotilor?

Idei

Daca ai observat ca masina ta trage prea mult spre stanga sau spre dreapta in timpul condusului pe un drum fara denivelari sau avarii sau daca anvelopele prezinta o uzura anormala, este posibil ca rotile masinii tale sa aiba nevoie de reglare. 

Vizita la un service auto cu tinichigerie si vopsitorie, servicii de electrica si mecanica si profesionisti bine instruiti ai acestui domeniu este mai mult decat necesara, chiar daca masina ta are sau nu o defectiune vizibila. Echilibrarea rotilor este un proces simplu, care poate necesita o usoara ajustare a componentelor suspensiei din fata si/sau spate. Daca rotile masinii tale nu sunt aliniate corect, acest lucru poate provoca uzura anormala a anvelopelor si multe alte defectiuni.
Verifica intotdeauna alinierea rotilor atunci cand:

  • Rotile masinii au lovit ceva (de exemplu, o bordura sau o groapa adanca).
  • Observi ca anvelopele se confrunta cu uzura anormala sau neuniforma.
  • Vehiculul trage prea mult spre dreapta sau stanga in timpul condusului.
  • Volanul nu se intoarce usor dupa virare sau este nealiniat atunci cand conduci pe un drum drept.
  • Cand schimbi componentele suspensiei sau directiei.

De ce este importanta geometria rotilor?

Geometria rotilor poate afecta durabilitatea anvelopelor. Pentru majoritatea vehiculelor, echilibrarea rotilor este conceputa pentru a minimiza uzura si a maximiza confortul soferului si al pasagerilor. 

Alinierea corecta a celor patru roti reduce uzura anvelopelor, ajuta la cresterea duratei de viata si a performantei acestora si imbunatateste consumul de combustibil. De asemenea, este un plus major pentru comportamentul si siguranta directiei prin reducerea problemelor de stabilitate in timpul condusului.

Citeste si De ce trebuie sa cumperi covorase auto speciale pentru modelul masinii tale?Din ce cauze apare fenomenul de nealiniere?

Nealinierea poate aparea cand lovesti bordura sau treci peste o groapa deloc prietenoasa, precum si in circumstante mai grave, cum ar fi accidentele, care pot afecta semnificativ suspensia vehiculului. Nealinierea se poate intampla si atunci cand componentele suspensiei se uzeaza sau cand sunt inlocuite. 

In cazul in care alinierea rotilor este incorecta, poate aparea uzura accelerata a anvelopelor, iar comportamentul vehiculului poate fi, de asemenea, afectat. Acest lucru inseamna aproape sigur ca va trebui sa iti schimbi anvelopele inainte de termen.

Scopul alinierii corecte a rotilor este de a oferi un comportament optim al vehiculului si de a maximiza durata de viata a anvelopelor.

Principalele motive pentru a lua in considerare geometria rotilor in mod regulat sunt:

  • Pentru a economisi bani, deoarece schimbul anvelopelor inainte de termen poate fi cu adevarat costisitor.
  • Anvelopele tale vor rezista mai mult.
  • Comportamentul vehiculului va fi optimizat.
  • Masina va functiona mai usor, cu o rezistenta la rulare mai mica.

Asadar, unde iti poti alinia rotile in Bucuresti? La CarsInv, service-ul auto care iti ofera mai multe servicii precum: mecanica si electrica, service roti si anvelope, tinichigerie si vopsitorie si programare pentru constatare daune auto. Scapa de orice griji in timpul condusului si bucura-te de o experienta desavarsita alaturi de masina ta! 

Te-ar putea interesa sa citesti si 4 motive pentru care se merita sa-ti cumperi un suv