Cum iti alegi cel mai bun telefon mobil

Idei

În fiecare lună apare un telefon nou de la o altă marcă. Samsung, Apple, Sony, LG, Google, Microsoft, Huawei, Xiomi… Există atât de multe din care să alegeți, încât este adesea dificil să luați o decizie cu privire la ce mobil să cumpărați. Iar alegerea celui care se potrivește cel mai bine nevoilor tale nu este o sarcină ușoară. Piata de telefoane mobile este foarte dinamica, cu modele surprinzatoare, preturi variate si diverse inovatii tehnologice.

Dacă vă gândiți să vă schimbați  mobilul și să cumpărați unul nou – și mai puternic -, vă vom oferi câteva sfaturi pentru a alege cel mai bun mobil și a scăpa de îndoieli.

De ce ar trebui să țineți cont atunci când alegeți un mobil?

Pentru început, trebuie să avem în vedere că utilizarea pe care fiecare o dă telefonului său este diferită. Ce folosim cel mai mult la un telefon? Îl folosim doar pentru a suna sau ne petrecem ziua vorbind pe WhatsApp și descărcând aplicații noi? Folosim camera? Plecând de la această bază, trebuie să stabilim o listă a lucrurilor prioritare pe care dorim să le aibă telefonul nostru. Dacă ești unul dintre cei care folosesc mobilul pentru a juca jocuri, vizitează zilnic rețelele de socializare, WhatsApp non-stop, verifică e-mailul și ai multe aplicații pe care le deschizi des, îți recomandăm să ai suficientă memorie RAM și un procesor de minim 2GHz. Acest lucru face mai ușor să utilizați cat mai multe aplicații în același timp și la mare viteză. În plus, va rezista bine la actualizări și vei împiedica închiderea telefonului.

Daca te gandesti sa iti schimbi laptopul vezi aici si oferta de laptopuri ieftine.

Mulți oameni caută o cameră bună la un telefon și, astfel, se pot descurca fără cameră foto atunci când pleacă în vacante. Pentru a determina calitatea camerei nu este suficient sa ii cunoști doar numărul de megapixeli, este necesar sa ții cont si de elemente precum distanta focala, diafragma focala sau dimensiunea fotodiodelor. Cu cât dimensiunea fotodiodei este mai mare, cu atât calitatea este mai mare. Distanța focală este distanța dintre lentilă și senzor. Daca dorim o camera de calitate, recomandam ca aceasta distanta sa fie intre 25 si 30 mm. Un alt concept de luat în calcul este stabilizarea imaginii, adică efectele care pot apărea atunci când miști ușor camera când faci o fotografie. Odată ce ați luat această decizie, ar trebui să vă studiați abilitățile cu dispozitivele mobile. Mai ai probleme cu scrisul? În acest caz, poți opta pentru un telefon cu tastatură – mai sunt câteva – sau poți alege unul cu un ecran mai mare, care este de obicei mai confortabil. Cu toate acestea, telefoanele cu ecrane mari sunt incomod de tastat cu o singură mână, așa că dacă ești unul dintre cei care tastează cu o mână în timp ce fac alte lucruri, un telefon XL nu va fi o alegere confortabilă.

Ce sistem de operare este mai bun?

Acum vine o mare dilemă: ce sistem de operare alegem? Despre gusturi nu se discuta dar dacă îți place să folosești aplicații Google precum Maps, e-mail etc. vă recomandăm Android; daca vrei un telefon rapid si la moda am optat pentru iOS, iar Windows Phone este o noua varianta foarte interesanta. Ultimul pas de luat în calcul -și practic cel mai important- este bugetul. În cadrul unui brand există mai multe game, iar la rândul său, fiecare gamă are telefoane mobile diferite. De exemplu, Samsung Galaxy S22 este mai bun decât 21, acesta mai bun decât un A 53? Și dacă mai aveți îndoieli, Android vă ajută și să alegeți un mobil în funcție de gusturile dvs. pe pagina sa Android.com. Alege la ce folosești telefonul, iar programul va sugera cel mai potrivit model pentru tine.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Metaversul – ce este si cum ar trebui sa functioneze!