De ce trebuie sa cumperi covorase auto speciale pentru modelul masinii tale?

Idei

Mentinerea unei masini ca noua nu este o sarcina usoara. Alaturi de reviziile periodice si de vizitele la service-ul auto, manevrarea ei fara bruscari, condusul prudent, dar si achizitionarea unor accesorii de calitate pare sa fie reteta pentru o viata indelungata a masinii. 

Uneori accesoriile sunt cele care fac diferenta, deoarece ele sunt cele care protejeaza masina de uzura. Covorasele, de exemplu, sunt unele dintre cele care pot sa schimbe total destinul masinii tale. Cu cat cumperi unele mai nepotrivite, cu atat vei avea mai multe probleme. Iata de ce ar trebui sa cumperi covorase auto dedicate pentru modelul tau de masina si cum sa le alegi pe cele potrivite:

Au materiale de buna calitate

Calitatea face diferent in orice situatie si pentru orice bun pe care ni-l luam. La fel este cu covorasele de masina. Cu cat sunt facute din material mai indoielnice, cu atat vor emana un miros mai neplacut si se vor uza mai repede. Cele din supermarket, dupa cum ai observat, sunt confectionate pentru a fi rulate foarte repede. Fie se decojesc, fie se crapa, iti fac numai probleme. Pretul mic, de multe ori atragator, poate sa iti aduca dureri de cap mai tarziu.

Vezi de multe ori masini de epoca ce arata ca noi. Alaturi de pasiunea celor ce le colectioneaza si le ingrijesc, sunt implicate multe accesorii de buna calitate. 

De regula, covorasele de masina sunt confectionate dintre trei materiale: 

Covorase din material textil – Acestea sunt versatile si se incadreaza foarte bine in masina, facand-o sa para de parca nici nu are covorase. Ele sunt folosite mai ales vara cand nu se impregneaza cu apa si riscul de a se murdari foarte repede este scazut.;

Covorase din cauciuc – Sunt potrivite mai ales iarna si in sezonul ploios. Deoarece se pot curata usor si in garaj, sunt preferate de multi cand doresc sa curete rapid masina inainte de a o duce la spalatorie;

Covorase din piele – sunt din clasa premium si sunt mai degraba folosite in masinine care nu sunt rulate in fiecare zi, tocmai pentru ca au un design exclusivist si in unele cazuri mai putin conformist.

Protejeaza interiorul original al masinii

De cate ori nu s-a intamplat sa gasesti o multitudine de locuri murdare desi le protejasei cu huse sau cu covorase? Masina ta este importanta si vrei sa o protejezi cat mai mult timp si sa o mentii intr-o stare cat mai buna. Daca vrei sa eviti impregnarea mochetei cu lichide nedorite sau cu murdarie, alege covorasele care se potrivesc perfect formei masinii. Totodata, cu ajutorul lor eviti formarea mucegaiului, bacteriilor sau a altor tipuri de pete de la interactiunea constanta si inevitabila cu podeaua

Ofera siguranta

Deoarece cele special facute pentru masina ta sunt proiectate astfel incat sa se alinieze celor mai mici detalii, nu vei avea probleme sa ne potriveasca perfect.  Asezarea si potrivirea se datoreaza  realizarii speciale dupa modelul si anul de fabricatie al automobilului. Astfel, nu vei avea avea probleme cu alunecarea covoraselor sub pedale, ceea ce poate cauza chiar si accidente.

In functie de nevoile tale, alege covorasele care se potrivesc perfect configuratiei masinii pentru ca te va ajuta sa scapi de problema murdariei si sa ai masina mereu curata si bine intretinuta.