48% din oamenii care lucreaza de acasa, muncesc mai mult decat inainte

Cariera

De cand a inceput pandemia de COVID 19, multe companii si-au trimis angajatii acasa si acestia au trebui sa implementeze tele-munca. Cu ce provocari a venit aceasta modificare pe piata muncii, a aflat Vision Consulting, companie de training si teambuilding.

Cei de la Vision Consulting au realizat un studiu pentru a identifica efectele muncii de acasa pentru angajati dar si pentru freelaceri si antreprenori.

La chestionar au raspuns 104 persoane, dintre care 68% angajati, 19% antreprenori si 24% freelanceri. 95% dintre respondenti au lucrat preponderent de acasa in ultimele 6 luni.

Conform studiului, 48% dintre cei care au lucrat de acasa in ultimele luni au muncit mai mult decat in perioadele normale, cand mergeau la locul de munca si doar 23% spun ca au muncit mai putin.

Cu toate acestea, 53% dintre respondenti afirma ca au fost mai eficienti si au avut o productivitate crescuta. Oare sa fie cu adevarat mai productivi sau doar muncind mai mult, au obtinut si rezultate mai bune?

Vedeti aici toate rezultatele studiului https://www.visionconsulting.ro/studiu-efectele-muncii-de-acasa-in-randul-angajatilor/ si trageti propriile concluzii. Noi credem ca munca a fost dezorganizata, avand in vedere si raspunsurile oferite la celelalte intrebari.

Tu cum ai lucrat de cand s-a declansat pandemia? Cum imbini munca de acasa si viata personala? Pentru cresterea productivitatii personale, iri recomandam acest curs online – Gestionarea timpului și stabilirea obiectivelor. Este un pachet de curs inregistrat, cu varianta audio pe care sa o ascultati in masina, variantra scrisa pentru a studia pe indelete si a face exercitiile propuse de trainer. Si bonus, aveti o sedinta de mentorat, unu la unu, cu Daniela Irimia, trainer si consultant de business.

Daca preferi sa citesti, la preturi foarte accesibile, iti recomandam aceste carti:

4 ore – Saptamana de lucru – Tim Ferriss

Rework – David Heinemeier Hansson, Jason Fried

PRINCIPIUL 80-20. Cum sa obtii mai mult cu mai putin