sfaturi de cariera de ignorat, sfaturi pe care sa nu le iei, sfaturi proaste de cariera

Sfaturi de cariera pe care ar trebui sa le ignori

Cariera

sfaturi de cariera de ignorat, sfaturi pe care sa nu le iei, sfaturi proaste de cariera

Primim o multime de sfaturi de la o multime de oameni, in viata si in cariera. Bineinteles, nu toate sfaturile sunt folositoare, si trebuie sa alegem pe care sa le urmam.

Chiar si cei mai binevoitori si inteligenti oameni pot da sfaturi proaste, din cauza simplului fapt ca ei au trecut prin experiente total diferite, au cunoscut alti oameni si au personalitati diferite. Degeaba iti spune cineva sa iti impui punctul de vedere la locul de munca cu orice pret pentru ca ei au facut-o si au avansat mai repede, cand stii foarte bine ca acest lucru nu este acceptat de cultura companiei in care lucrezi.

Jerome K. Jerome spunea “Mi-ai cerut sfatul si eu ti l-am dat. Care dintre noi a fost idiotul cel mai mare n-are rost sa discutam.”, si aceasta este una dintre maximele mele preferate. Jerome a pus punctul pe i in aceasta propozitie scurta: cateodata, sfaturile nu isi au rostul si nu fac decat sa te incurce, indiferent cat de buna este intentia.

Noi iti spunem care sunt sfaturile de cariera pe care sa le ignori

Intotdeauna sa ai un plan pe 5 ani. Este bine si necesar sa ai obiective tangibile, insa nu si sa ai planificati urmatorii 5 ani din viata. Cele mai bune oportunitati apar atunci cand nici nu te astepti, iar daca esti blocat pe un plan al tau, s-ar putea sa nu vezi aceste ocazii. Mai bine seteaza-ti niste teluri mari, dar nu-ti planifica fiecare pas din cariera pentru urmatorii 5 ani!

Nu sari de la job la job. Traim intr-o noua economie, in care e normal sa incerci mai multe joburi pentru a-l gasi pe cel care ti se potriveste. Asadar, nu-ti fie teama sa schimbi mai multe locuri de munca. E absurd sa fii nevoit sa muncesti un job care nu te mai satisface doar pentru ca se presupune ca esti vazut ca nestatornic daca schimbi mai multe locuri de munca. Daca un job nu ti se mai potriveste, schimba-l!

Mergi unde sunt banii/ Fa ceea ce iubesti si banii vor veni sunt doua mentalitati la fel de gresite. Daca urmezi banii s-ar putea sa te trezesti cu un job care e platit bine, dar pe care il urasti, si pe cealalta parte este naiv sa crezi ca poti face ceea ce iubesti si banii vor urma fara niciun efort. Cel mai bine este sa-ti gasesti singur calea de mijloc.

Lasa-ti munca sa vorbeasca pentru tine. Acest lucru nu e adevarat, pentru ca daca tu nu vorbesti si nu ceri ceea ce vrei, nici ceilalti nu au de unde sa stie ceea ce ai facut, ceea ce ai indeplinit si ceea ce vrei de la jobul si de la cariera ta. Nimanui nu-i place un laudator, insa asuma-ti meritele atunci cand este cazul.

Nu-ti irosi timpul aplicand la joburi pe care nu le vei primi. Chiar daca consideri ca nu esti chiar calificat pentru un anumit job, asta nu inseamna ca nu trebuie sa aplici. De fiecare data cand aplici pentru un loc de munca ai ocazia sa iti imbunatatesti CV-ul, sa te descurci si mai bine la interviurile de angajare si sa capeti incredere in tine, lucruri care nu sunt niciodata o pierdere de timp.

Un sfat? Ignora sfaturile care nu ti se potrivesc!

Gandeste-Pozitiv! Aboneaza-te la newsletter pentru alte articole interesante