Aloe Vera, o plantă împotriva a 10 afecțiuni

Sanatate

Cu cât piața este mai plină de medicamente și suplimente, cu atât căutăm mai mult să ne întoarcem la natură, să căutăm sprijin acolo unde l-am avut de mii de ani. Iar Aloe Vera este o plantă minune ce ne ajută în tratarea și ameliorarea diverselor afecțiuni.

Folosită din vremuri străvechi de popoarele lumii, aloe vera este utilizată de secole de către femeile indiene pentru a-şi menţine frumuseţea şi pentru a preveni îmbătrânirea datorită proprietăţilor sale de energizare şi tonifiere a ţesuturilor. Celebrele regine egiptene Cleopatra şi Nefertiti apreciau în mod deosebit Aloe Vera, folosindu-i sucul pentru îmbăiere şi în ritualurile de înfrumuseţare.

Am găsit o mulțime de informații despre aloe vera și cred că ar trebui cunoscute mai bine toate beneficiile pe care ni le oferă această plantă.Din punct de vedere medicinal, gelul de Aloe Vera are multiple utilizări datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, antifungice şi de calmare a pielii afectate de arsuri sau de afecţiuni specifice:

  • antiseptic natural, cu aplicare locală
  • analgezic natural, aplicat local, sub formă de gel sau capsule
  • antialergic
  • antiinflamator
  • întăreşte sistemul imunitar
  • îmbunătăţirea memoriei
  • adjuvant care contribuie la o bună digestie
  • pentru protejarea şi refacerea pielii după expunerea prelungită la soare
  • ajută în ameliorarea simptomelor anumitor boli de digestie
  • ameliorează problemele parodontale

  Printre indiicaţiile terapeutice ale Aloe Vera se numără şi tratarea eczemelor, a afecţiunilor datorate de reumatism, poliartrită reumatoidă, diabet, hiperglicemie, hipoglicemie, gastrită, rinite, oboseală, insomnii, afecţiuni ale ochilor: glaucom, cataractă, hepatita A, B, C.

  Pe lângă utilizarea de Aloe Vera în medicină, specialiștii au creat și produse cosmetice pe bază de gel și suc din această plantă. Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, antifungice, vindecătoare şi de răcorire a zonei pe care este aplicată, aloe vera este foarte utilă în tratarea pielii şi a problemelor acesteia.  Astfel, sub formă de creme, loţiuni, geluri, aceasta poate calma durerile provocate de muşcăturile de insecte, ameliorează acneea şi arsurile cauzate de expunerea excesivă la soare, atenuzează ridurile, vindecă rapid tăieturile mici şi zgârieturile, grăbind procesul de regenerare a pielii.

  Pastă de dinți, crème și loțiuni, măști de față naturale, există game întregi de produse menite să ne prijine frumusețea și sănătatea.

  Citește și Frumos și sănătos cu produse naturiste.