Operatii estetice – Argumente pro si contra

Idei Sanatate

Chirurgia estetica este o practica folosita deseori de catre femei, in special, pentru a corecta diverse imperfectiuni fizice. Desigur, sunt si cazuri in care o astfel de interventie este o necesitate, avand in vedere ca permite remodelarea structurilor nefiresti ale corpului. 

Totusi, in cazul in care te numeri printre persoanele care apeleaza la chirurgia plastica pentru a corecta mici defecte ale infatisarii, este important sa iei in calcul si riscul unei operatii de acest tip. In continuare, punem in balanta avantajele si dezavantajele unei interventii de ordin estetic, care nu este absolut necesara.De ce sa spui „Da” chirurgiei plastice?

Cu siguranta cel mai mare avantaj al unei operatii estetice este legat de latura psihologica a pacientului. Cel mai probabil, decizi sa faci o interventie de acest gen din cauza nemultumirilor pe care le ai in ceea ce priveste felul in care arati. Multi dintre cei care recurg la aceasta metoda de infrumsetare spun ca lipsa de incredere in propria persoana este principalul factor care determina aceasta decizie.

Asadar, daca iti doresti sa ai o infatisarea mai atragatoare si consideri ca acest lucru te-ar putea ajuta sa capeti un plus de incredere in tine, poti lua in calcul varianta unei operatii estetice.

Mai mult decat atat, castigand siguranta de sine si raporturile sociale se vor imbunatati. Iti vei face mai usor prieteni, vei fi mai deschis in relatiile cu cei din jurul tau si te vei simti mai bine in pielea ta de fiecare data cand interactionezi cu alte persoane.

Chirurgia estetica iti poate oferi beneficii si pe plan profesional. Avand un aspect fizic atragator vei avea, cu siguranta, mai multe oportunitati. De exemplu, te poti orienta catre ofertele de joburi in videochat, unde, printre altele, modul in care arati te va ajuta sa castigi venituri lunare considerabile.De ce sa spui ”Nu” operatiilor estetice? 

Cel mai mare dezavantaj al operatiilor estetice este riscul inerent care poate aparea in timpul sau dupa procedura estetica in sine. In aceasta categorie pot fi incadrate infectiile, hemoragiile, vatamarea unor nervi, cicatricile, la care se adauga si riscurile aferente unei anestezii locale sau generale.

Printre alte minusuri pe care le au interventiile de chirurgie plastica se numara si timpul de recuperare necesar, care poate fi destul de indelungat si care te poate opri pentru o perioada din activitatile zilnice.

Pe langa toate acestea, o operatie estetica poate lasa amprente asupra pacientului si din punct de vedere psihologic. Nu putine sunt cazurile in care, in urma operatiilor suferite, pacientii acuza simptome de depresie sau caderi nervoase majore. Acestea pot fi puse pe seama unor asteptari prea ridicate, cu care rezultatele obtinute nu corespund.

Costurile aferente unei interventii chirurgicale de infrumusetare sunt si ele destul de ridicate, un alt minus demn de luat in calcul inainte de a lua o decizie. Citeste mai multe despre finante personale!

Indicat este ca optiunea de a face o operatie estetica sa apara doar in urma unei informari riguroase si dupa o analiza temeinica a tuturor benficiilor si riscurilor la care te expui. 

Citeste si Daca sunt frumoasa ma iubesti mai mult?