10 inventii recente in aromaterapie

Idei

Aromaterapia poate fi considerată o ramură a fitoterapiei, ce utilizează uleiurile esențiale. Aceste uleiuri reprezintă substanțe volatile și foarte parfumate, extrase prin distilare din diferite organe și produse ale plantelor, precum: flori, frunze, scoarță, lemn, rășini, semințe, rădăcini, pericarp.

Conform specialiștilor, aromaterapia poate fi folosită ca un ajutor complementar în tulburări ce au ca substrat sistemul limbic, cum ar fi: anxietatea, depresia, stresul, dependența de fumat, insomnia etc. Se dovedește a fi foarte utilă în tratarea multor boli psihosomatice, în restabilirea comunicării eficiente, poate îmbunătăți în mod clar memoria.

E bine de știut că aromaterapia își are originea în vremurile străvechi, în diferite ritualuri și ceremonii, iar astăzi acest domeniu se dezvoltă și propune pieței de servicii diverse produse noi, cu eficiență testată. Dintre cele mai recente invenții și produse ale aromaterapiei, vă prezentăm mai jos câteva.

Noutati in aromaterapie:

1.Granulele antitabac sunt bucăți de piatră ponce îmbibate cu uleiuri esențiale. Prin frecarea acestora și așezarea lor în scrumieră, în aer se emană un miros foarte plăcut, care dispersează mirosul de tutun, înlocuindu-l cu un miros plăcut de arome naturale.

2.Granulele pentru aromaterapie sunt cele mai noi și eficiente metode de aromaterapie. Ideale pentru vasele de aromacandelă. Sunt confecționate din sare naturală îmbibate cu uleiuri esențiale naturale. După ce se aprinde lumânarea, se pune o lingură de granule și aromele  își vor face neapărat efectul relaxant sau energizant. Pentru menținerea aromei, din când în când se înlocuiesc granulele cu altele noi. Granulele se păstrează închise ermetic pentru a nu diminua puterea aromelor.3.Ceara aromatică este obținută dintr-un amestec de ceară de soia și de palmier, la care s-au adăugat cu grijă uleiuri esențiale naturale.

4.Stick-ul inhalator aromatherapy, se utilizează frecvent de către persoanele care au rău de transport la drum lung. Este foarte ușor, este portabil, se pot utiliza amestecuri de uleiuri după preferință.

5.Pulverizatorul USB. Poți difuza uleiurile preferate oriunde mergi. Se poate folosi atât la laptop cât și în mașină, sau îl poți lua cu tine când călătorești. Este mobil, compact și silențios, cu setare de difuzie la interval de 10, 30 sau 60 de secunde.

6.Brățară de difuzare a uleiurilor esențiale. Este concepută atât pentru adulți cât și pentru copii. Se poartă ușor. Dispune de o pernuță din bumbac care se îmbibă cu aroma preferată și se înlocuiește după caz.

7.Odorizantul pentru un somn relaxant și liniștitor. Se poate fabrica și în condiții casnice, combinând uleiul esențial de levănțică cu vanilie pentru a conferi creierului o stare de relaxare, ce te va ajuta să dormi mai liniștit.8.Difuzor din lemn pentru arome. Este realizat manual din lemn „Hinoki” – chiparos japonez. Utilizarea acestuia inspiră și creează senzații extrem de plăcute, bucurând simțurile umane cu aromele pădurii naturale de unde provine. Se integrează perfect în ambianța oricărei case.

9.Brelocul pentru aromaterapie. Acesta permite în mod convenabil accesul foarte ușor la uleiurile esențiale preferate, în mișcare. Este prevăzut cu 8 flacoane goale de 2 ml, care se pot umple atât cu uleiuri esențiale, cât și cu bucățele de diverse rășini.

10. Apa de flori în aromacandelă. În vasul de aromaterapie se toarnă puțină apă caldă, câteva picături de ulei esențial și apă de flori. Se recomandă pentru calmare și relaxare.

Citeste si Aromaterapie si Relaxare

Daca ti-a placut articolul da-l mai departe si aboneaza-te la newsletter pentru primi noutatile saptamanale de la noi.  [mc4wp_form id=”3273″]